Hyppää sisältöön

US Openin lähtöajat viimeiseen päivään – näin pitkään pitää valvoa, jotta näet ratkaisun

Brooks Koepka lähtee toiseksi viimeisessä ryhmässä hakemaan uransa viidettä majoria!

US Openin sunnuntaista saattaa olla luvassa yksi golfin klassikoista. Ainakin lähtökohdat kilpailun viimeiseen päivään tarjoavat kymmeniä erilaisia skenaarioita loppuratkaisuun upealla kentällä. Ainoa ongelma on, että kisa käydään vähän kiusalliseen kellonaikaan eurooppalaisnäkökulmasta.

US Openin viimeinen päivä käynnistyy Viasat Golfin, Viaplayn ja Ruutu+ kanavien osalta kello 21.30. Kilpailun kiinnostavimmat pelaajat astelevat kohti Pebble Beachin ykköstiitä kuitenkin vasta kolmisen tuntia myöhemmin. Kärkiryhmät lähtevät kentälle kello 00.30. 

Kun Pebble Beachia pelataan hyvässä kelissä ja kahden pelaajan ryhmissä, ei pelin pitäisi kestää ”kovin kauaa”. Odotettavissa on noin neljän tunnin kierroksia, joten US Openin voittaja saattaisi olla selvillä jo kello 4.30 Suomen aikaa. 

Antti Vaalas tulee viettämään jo kolmannen yön Pasilan studiossa ja antaa eväät viimeiseen yöhön. 

”Onhan nuo raskaita pätkiä, vähän ohi saattaa mennä seuraava päivä jos koko yön valvoo. Tänään luvassa on kuitenkin niin paljon mielenkiintoa, että vaikea uskoa väsymyksen tulevan edes lähelle. Brooks Koepka on tottakai mielenkiintoisin nimi, sillä hän pystyy tehdä käsittämätöntä historiaa voittamalla”, Vaalas spekuloi. 

Gary Woodlandiin ja Justin Roseen Vaalas ei täysin luota. Johtoasema on toki kohtalainen. 

”Gary Woodland ei ole koskaan säilyttänyt johtoa viimeisenä päivänä, vaan kaikki voitot ovat tulleet takaa-ajoasemasta. Justin Rosen suhteen hänen pelinsä on ollut aika vaikeaa, mutta hän on grindannut todella hyvin tällä viikolla. Saa nähdä miten miesten käy.” 

Lähtöajat US Open (kuumat ryhmät):

23.35

Henrik Stenson

Jon Rahm

23.46

Graeme McDowell

Danny Willett

23.57

Chesson Hadley

Matt Kuchar

00.08

Rory McIlroy

Louis Oosthuizen

00.19

Chez Reavie

Brooks Koepka

00.30

Justin Rose

Gary Woodland

Etsi luettavaa