Hyppää sisältöön

US Openiin tavoittelevan Kalle Samoojan entinen maajoukkuekaveri tuuraa vakiocaddietä Hampurissa

Kalle Samooja pelasi edellisen kerran PGA Championshipissä.

Viisi suomalaista osallistuu poikkeuksellisesti vasta lauantaina alkavaan Porsche European Openiin. Karenteenin takia Kalle Samooja joutuu turvautumaan kotimaiseen tuuraajaan mailapoikana.

Kalle Samooja palaa kilpailemaan European Openissa lauantaina. Kilpailun alku siirtyi kahdella päivällä, ja se pelataan poikkeuksellisesti kolmepäiväisenä Iso-Britannian koronatilanteen vuoksi. Isosta-Britanniasta ei pääse maahan ennen kuin on viettänyt kymmenen päivää karanteenissa tai jossakin toisessa maassa.

Tämä tuo Samoojallekin muutoksia, sillä caddie Daniel Mulvey ei ole mukana. Hänen tilallaan on Samoojan lapsuuden kaveri, maajoukkueajoilta tuttu Iiro Lamppu.

”Eivät nuo muutokset sinänsä vaikuta. Tietysti kolmen kierroksen kilpailussa pitää olla valmis heti. Ei voi lipsua startissa”, Samooja puntaroi tiedotteessa.

”Tavallaan ihan kiva, kun voi jutustella vähän suomeakin kierroksen aikana. Mattilan Riku taitaa olla edellinen suomalainen caddieni.”

Kilpailussa on jälleen major-porkkana, sillä Samoojan tähtäimessä on 17.-20. kesäkuuta pelattava US Open. Samooja voi päästä mukaan US Openiin sijoittumalla kiertueen kolmen kilpailun minirankingissa 10 parhaan joukkoon.

”Näyttäisi siltä, että top 3 -sijoitus saattaisi juuri ja juuri riittää, mutta mielellään pitäisi olla kahden joukossa”, Samooja ennakoi.

Suomalaisista vahvasti tyrkyllä kauden kolmanteen majoriin on Mikko Korhonen. Korhonen on ennen rankingin viimeistä osaa kuudentena.

Hampurissa suomalaisilla on täysi miehitys, sillä Green Eagle Golf Coursesissa pelattavaan kisaan osallistuvat myös Sami VälimäkiTapio Pulkkanen ja Janne Kaske.

Etsi luettavaa