Hyppää sisältöön

U.S. Open – Dustin Johnsonin viileä vastaus romahduksen jälkeen

Kahden avauskierroksen jälkeen oli helppo ennustaa Dustin Johnsonin murskavoittoa. Tarina sai kuitenkin täysin uuden käänteen lauantaina.

Dustin Johnsonin lauantain tulos 77, +7 oli hieman yllättävä. Amerikkalainen otti iskun vastaan hyvin miehekkäästi. Johnsonin viileys kierroksen jälkeen oli lähes yhtä yllättävä kuin itse tulos. 

Kierroksen jälkeisessä haastattelussa Dustin kertoi pelanneensa hyvää golfia lauantaina. Vaikka tulos oli selvästi kehno johtui se enemmän kentän olosuhteista kuin itse pelin tasosta, Johnson perusteli. Iltapäivään mennessä koviksi ja kuiviksi paahtuneet griinit muuttuivat äärimmäisen vaikeiksi ja ero kahteen avauskierrokseen tapahtui Johnsonin osalta vain griineillä. 

Tilastot tukevat maailmanlistan ykkösen analyysiä. Strokes Gained tilastoissa hän hävisi seitsemän lyöntiä putterilla perjantaihin verrattuna. Putteja kertyi kierrokselle hurjat 38.

Dustin ei lähteynyt moittimaan kentän olosuhteita vaan yksinkertaisesti totesi ne erittäin haastaviksi. Miehen tyyneys kierroksen jälkeen oli ihailtavaa. Iltapäivän pelaajista kukaan ei rikkonut paria. Parhaan tuloksen 72, +2 pelasi kärkipaikkaa jakamaan noussut Brooks Koepka

Johnson, KoepkaBerger ja Finau jakavat johtoa (+3) ennen sunnuntain päätöskierrosta. Daniel Berger ja Tony Finau nousivat kärkeen lähes cut-rajalta. Lauantaiaamuna molemmat sivusivat kilpailun parasta kierrostulosta 66, -4. 

Justin Rose (+4) ja Henrik Stenson (+5) ovat hyvissä asemissa. 

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa