Hyppää sisältöön

US Open – Dustin Johnsonin huikeaa draivaamista

Voiko mikään kenttä olla vaikea

Sateiden pehmentämä Oakmontin kenttä ei vielä näyttänyt kaikkia kynsiään ja hampaitaan, mutta pelaajien taidot joutuivat silti kovaan testiin. USGA:n tavoite on tarjota haaste pelin jokaiselle osa-alueelle, ja näin tapahtui perjantaina, kun US Open lähti käyntiin täydellä teholla. 

Vaikka griinit olivat suunniteltua pehmeämmät, olivat ne silti erittäin liukkaat. Pehmeät väylät vaativat pidempiä avauksia, ja draiveri nousi tärkeään rooliin etenkin kentän vaikeimmilla väylillä. Raffi ja bunkkerit olivat niin haastavia, että vain väyliin osumalla oli mahdollista tehdä hyvä tulos. 

Perjantaina nähtiin ehkä reiluin US Open -golfkenttä pitkään aikaan. Kenttä palkitsi vain hyvät lyönnit, ja jokainen virhe saattoi pelaajan vaikeuksiin. Tällä viikolla ei nähdä pelkkää puttikilpailua. vaan avaukset ja lähestymiset nousevat suureen rooliin. Tuntuu siltä, että loistavat pallonlyöjät saavat oikeutettua tunnustusta taidoilleen, kun kentää ei voi selvittää pelkästään kuumalla putterilla ja lähipelillä. 

290 metrin pommeja

Dustin Johnson (67-69) johtaa kilpailua, kun noin kolmasosa pelaajista on pelannut 36 reikää maaliin asti. Johnsonin pallonlyöminen hipoi täydellisyyttä. Hän osui 31 griiniin ja sortui päivän aikana vain yhteen bogiin. Viisi birdetä oli pieni määrä lukuisista hyvistä paikoista, mutta griiniosumat takasivat runsaasti helppoja par-tuloksia. Johnson  oli tyytyväinen päivän peliin, ja hän kertoi puttaamisen olleen erittäin vaikeata kaikille.

Dustin Johnsonin draivaaminen nousi ylitse muiden toisella kierroksella, sillä hän osui 11 väylään ja onnistui silti huikeaan 318,8 jaardin keskiarvoon (291,5 m). Kun tähän aseeseen lasketaan mukaan se, että Johnson on kaudella 2016 tourin paras lähestymisissä 50-175 jaardin väliltä, ei parempaa voittajasuosikkia löydy – ainakin jos katsoo pelkästään tilastoja.

Kestääkö henkinen kantti?

GettyImages

Vaikka Dustin Johnsonin suoritusta voi ihailla,on hän pelannut vasta 36 reikää. Kun lasketaan viimeiset kahdeksan major-turnausta, Johnson ollut selvästi maailman paras jos otetaan huomioon vain ensimmäiset 36 reikää. Avauskierroksia hän on yhteensä 36 alle parin, kun viikonlopun yhteistulos samoista kilpailuista on vain -4. Viikonloppu näyttää, pystyykö Johnson kohtaamaan myös henkisen puolen haasteet.

Kärkipaikkaa jakaa torstaina neljä alle parin pelannut amerikkalainen Andrew Landry. Perjantaina Landry ei ehtinyt aloittaa toista kierrosta, joka alkaa monilla vasta lauantaiaamuna. Aamulla on tarkoitus saada toinen kierros päätökseen, ja cutin jälkeen iltapäivällä pelataan kolmas kierros. 

Lee Westwood (-3), Sergio Garcia (-2), Bubba Watson (-1), Jim Furyk (-1) ja Adam Scott (-1) ovat kaikki kolmen lyönnin sisällä kärkipaikasta.

McIlroy kaukana kärjestä

Rory McIlroy on ehtinyt pelata vasta 18 reikää ja sortui torstaista perjantaille venyneellä kierroksella tulokseen 77, +7. McIlroy myönsi, ettei svingi toiminut edes harjoituskierroksilla ja vaikka hän tietää virheen syyn, oli sitä vaikea korjata kentällä. Perjantaina jäi iltapäivälle aikaa harjoitteluun, ja lauantaina Rory lähtee kentälle aggressiivisemmalla strategialla ja draiveri aseenaan.

GettyImages

Myös Jason Day oli vaikeuksissa avauskierroksella, ja tulos 76 jätti paljon töitä loppuviikolle. Perjantaina Day ehti pelata toista kierrosta 15 reikää ja kohensi yhteistulosta yhdellä lyönnillä tulokseen +5. Peli oli selvästi liikkeellä parempaan suuntaan ja mahdollisuudet nousuun ovat edelleen olemassa. Voittotuloksen voidaan ennustaa kiipeävän yli parin kun griinit kuivuvat ja kovenevat viikonloppuna. Dayn rautalyöntien korkea lentokaari soveltuu hyvin koviin olosuhteisiin.

Perjantaina Jordan Spieth viimeisteli avauskierroksen tulokseen +2 ja aloittaa toisen kierroksen lauantaiaamuna. 

Leaderboard


US Openia voi seurata Viasat Golf -kanavalla suomenkielisellä selostuksella. Kanavapaketin hankit kätevästi täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran. 


 

Etsi luettavaa