Hyppää sisältöön

Ursula Wikströmin putteri liekeissä – starttaa toiselta sijalta lauantain kierrokselle Czech Ladies Openissa

Ursula Wikström on mainioissa asemissa meneillään olevassa Czech Ladies Openissa. KUVA: TOMI NATRI

Ursula Wikstöm (-3) pelasi kovassa tuulessa mainion tuloksen Royal Beroun Golf Clubilla poikansa Erni caddienään. Anna Backman (-1) jakoi avauspäivän jälkeen sijalukua 11:s

Tsekissä järjestetään jo perinteisesti ainoana entisen itäblokin maista joka kaudella DP World Tourin , LET:n, Challenge Tourin ja Let Access Seriesin kilpailut.

Meneillään olevassa LET:n kisassa emäntämaan pelaajia on rivissä peräti 17. Golf voi Tsekissä myös kenttien ja harrastajien määrä huomioiden erittäin hyvin.

Meneillään olevassa LET:n kisassa kärkipaikan otti avauspäivänä Isle of Mania edustava Tourin tulokas Ana Dawson (-4) huolimatta 17:n väylän triplabogistaan.

1-3 lyönnin päässä hänestä on 17 haastajaa, näiden joukossa Ursula Wikström (-3) ja vielä amatöörien kirjoissa kulkeva Anna Backman (-1).

Wikström pelasi kierroksensa iltapäivällä, jolloin odotukset kelin suhteen eivät olleet kovin korkealla.

”Upotin itsellenikin yllätykseksi muutamia pitkiä putteja. Se tuntui hyvältä, sillä haastetta lisäsi viheriöilläkin pyörivä tuuli. Olimme onnekkaita, että lennakoitua sadetta ei tullut. Lämpötilan putoaminen iltaa kohden oli kuitenkin varsin tuntuva elementti”, Wikström kuvaili kierrostaan.

Wikströmin pariskunnan 16-vuotias poika Erni toimii äitinsä caddienä juhannusviikon kisassa.

Edelliskaudella Czech Ladies Open oli ensimmäinen kisa, jossa Wikström nousi kärkikymmenikköön (9.) Juhannuksen jälkeen hän taisteli kärkisijoista, jopa voitosta vielä kolmessa kisassa.

Irish Openissa Wikstöm jäi hopealle uusinnan jälkeen.

”Women’s Openiin tietysti haluaisin päästä. Edellisvuoden menestykset eivät taida riittää. LET:n pistelistan perusteella on mahdollista päästä mukaan, mutta se vaatisi vahvoja onnistumisia Tsekissä ja Pickalassa, joka on muistini mukaan karsintajakson viimeinen kisa”, Wikström kertoi toissaviikolla GoGolfille kotikentällään Talmassa.

Sunnuntaina päättyvä kilpailu on LET:n useimpien muiden tavoin 54-reikäinen.

Suomalaisten tulokset avauskierroksella:

  • 2. Ursula Wikström (-3)
  • 11. Anna Backman (-1)
  • 19. Sanna Nuutinen (par)
  • 28. Noora Komulainen (+1)
  • 46. Tiia Koivisto (+2)
  • 61. Elina Nummenpää (+3)
  • 107. Linda Osala (+6)

Tulosseuranta:

Etsi luettavaa