Ursula Wikströmille kauden paras kierros – Tiia Koivisto kuudentena Madrid Openissa

Tiia Koivisto putosi kärjestä kärkiviisikon ulkopuolelle, mutta omaa mainiot mahdollisuude sunnuntaina parantaa omia ennätyksiään KUVA: LET, Tristan Jones

Espanjan Ana Peláez (-17) oli henkeä täynnä otettuaan kenttäennätyksen nimiinsä ja siirtymällä johtoon Jarama-RACE Golf Clubilla. Tiia Koivisto (-10) johti kisaa kolmannen kierroksen puolivälissä, tuplabogey kuitenkin katkaisi lauantaina lennon.

Ursula Wikström (72-70-67,-7) on löytänyt päivä päivältä paremman tulosvireen Madrid Openissa. Lauantaina hän pelasi tuloksen 67,-5, joka vielä kisan ensimmäisen kierroksen jälkeen oli kenttäennätys.

Ursula Wikströmillä on ohjelmassaan kivikovat kisat Pohjois-Irlannissa ja Espanjassa
Ursula Wikströmin kauden paras sijoitus on ennen sunnuntaita vaatimattomasti 39. KUVA: LET

Wikström nousi kauden parhaallla tuloksellaan sijalle 17:s. Sunnuntaina hän lähtee tavoittelemaan nousua vain kahden lyönnin päässä yhdeksännestä sijasta.

Kaudesta 2004 tauotta LET:lla pelanneen tourikonin paras sijoitus kuluvan vuoden aikana on 39.

Tia Koivisto johti ennen yhdeksää viimeistä

Kilpailua kahden kierroksen jälkeen johtanut Tiia Koivisto sai lauantaille varsin hyvän startin. Hän onnistui pitämään ensimmäisellä puoliskolla bogeyt poissa kortistaan ja teki reiíllä neljä ja viisi birdiet.

Siinä vaiheessa hän johti yksinään kahdella lyönnillä, yhdeksikön jälkeenkin jakoi johtopaikkaa tuloksella -12.

Kylmä suihku tuli kympillä. Tuplabogey par-nelosella pudotti Koiviston hetkessä takaa-ajajaksi. Kahdeksalla viimeisellä hän merkkautti korttiinsa kisan toisen bogin ja yhden birdien.

Tulos 72 oli heikoin tuloslistan 21:n ensimmäisen pelaajan joukossa. Koiviston edelle kerkesi viimeisellä yhdeksiköllä viisi pelaajaa.

Olosuhteet olivat mainiot, kentän viritykset kohtuullisen helpot. Muiden 20:n pelaajan tulosten keskiarvo oli tasan 68, neljä alle parin.

Kenttäennätys parani lauantain aikana kahdesti. Ensin USA:n Gabriella Then toi kerhotalolle kortin, jossa lyöntejä oli 64,-8.

Then tekaisi kierroksen viimeisellä par-kolmosella hole-in-onen.

Kilpailun johtoon siirtyi USA:n pelaajan ennätyksen viimeisissä ryhmissä nokittanut Ana Peláez (63,-9)

Malagasta kotoisin oleva 24-vuotias Peláez oli henkeä täynnä ja tuuletukset upoinneiden yhdeksän birdie-putin jälkeen kerta toisensa jälkeen vain näyttävämpiä.

Hän on ehtinyt vuoden verran kestäneellä ammattilaisurallaan pelata toistaiseksi vain neljä LET:n kisaa, paras sijoitus on lupaavasti kolmas.

Peláez pääsee viimeiselle kierrokselle kolmen lyönnin johdossa Ranskan Agathe Sauzoniin (-14).

Espanjalaiseen amatööriin Cayetana Fernandeziin on turvaväliä neljä lyöntiä.

Pia Babnik ja Maja Stark mittatikkuina

Tiia Koivisto (68-66-72,-10) jakaa kuudetta sijaa seitsemän lyöntiä johtavasta pelaajasta jääneenä.

Vaikka kärki on kaukana, Koivistolla on paljon saavutettavaa.

Kirittäjät ovat kovimmasta päästä. LET:n pistelistaa johtava Maja Stark, (-9) sekä Slovenian 18-vuotias Pia Babnik (-10), joka oli kauden ensimmäisessä majorissa kolmas.

Kolmikko lähtee kentälle kolmanneksi viimeisessä ryhmässä kello 11.39.