Hyppää sisältöön

Ursula Wikström teki rajun muutoksen lyöntirutiineihinsa – Ranskan avoimissa neljäntenä ennen finaalikierrosta

Ursula Wiksröm on jättänyt ainakin toistaiseksi harjoituslyönnit ottamatta kisakierrosten aikana. KUVA: MARK RUNNACLES / LET

Ursula Wikström rakensi Golf Barrieren kentällä, Deauvillessa päivän parhaan tuloksen (65,-6) ja nousi neljännelle sijalle, vain kolmen lyönnin päähän kisaa johtavasta pelaajasta ennen lauantain finaalikierrosta.

Ursula Wikströmin (69-65,-7) edellä LET:n perinteikkäimpiin kisoihin kuuluvassa Ranskan avoimissa ovat lyönnin välein vain Ruotsin kokenut Johanna Gustavsson (-10), hänen maannaisensa Moa Folke (-9), sekä Englannin Meghan McLaren (-8).

https://twitter.com/LETgolf/status/1707825828606702073

Wikström on ollut viimeisten kuukausien aikana hyvässä iskussa. Kolmessa edellisessä kisassa sijoitukset ovat olleet yhdeksäs, 11:s ja 37:s.

Lähtökohta lauantain kierrokselle on niin hyvä, että kaudesta 2004 pääkiertuetta kiertäneellä Wikströmillä on varmasti takaraivossaan ajatus kauden parhaasta sijoituksesta, mahdollisesti jopa uran ensimmäisestä ykköstilasta pääkiertueella.

Hyvä puttipeli nosti pelivireen

Ranskassa avoimista Wikström on saavuttanut yhden yhdeksästä kakkostilastaan jo kaudella 2009.

”Unski ( Ursula Wikström) kertoi upottaneensa alkuvaiheilla pari neljämetristä par-puttia. Niiden jälkeen vielä yhden pidemmän birdieputken. Siitä se pelivire ja hyvä tulos perjantaina rakentuivat”, raportoi vaimonsa puolesta puhelimitse tähän yhteydessä ollut Mika Wikström.

Ursula Wikström teki kuuman jaksonsa aikana viiden reiän jaksoon neljä birdieä.

Stoppi harjoitustuslyönneille kierroksen aikana

Kysymykseen, mistä Ursula viimeisten viikkojen vireensä on kaivanut esiin, oli Mika Wikströmillä selvä käsitys.

”Hän ei ole näiden kisojen aikana ottanut yhtään harjoituslyöntiä. Ei kentällä, ei myöskään viheriöllä.”

”Ärsykkeen tähän tapaan toimia Unski oli saanut kuunnellut aiheeseen liittyvän podcastin, ja tämän innoittamana lukenut kirjan samasta aiheesta. Minun käsitykseni mukaan ilman harjoituslyöntejä pelaaminen on piristymisen takana” vaimonsa caddienä varsin usein toimiva Wikström kertoi.

Myös kaikki muut neljä suomalaista selvisivät finaalikierrokselle Ranskan avoimissa:

  • 4. Ursula Wikström (-7)
  • 20. Sanna Nuutinen, Elina Nummenpää (-2)
  • 38. Noora Komulainen, Tiia Koivisto (par)

Tulospalvelu

Artikkelia on korjattu 30.9. klo 19.00 liittyen Mika Wikströmin kertomaan ärsykkeistä, jotka saivat Ursula Wikströmin muuttamaan lyöntirutiinejaan.

Etsi luettavaa