Ursula Wikström taipui seitsemänneksi Ranskassa – Johanna Gustavssonille ensimmäinen voitto LET:lla

Ursula Wikström on sijoittunut neljässä viimeisessä kisassaan kolmasti sijojen 7-11 väliin. KUVA: Tomi Natri

Ursula Wikström (-7) nousi kovalla kirillä hetkeksi vain kahden lyönnin päässä kisan voittaneesta Ruotsin Johanna Gustavssonista (-16). Lopullisella tuloslistalla sijoitus oli seitsemäs.

Ursula Wikström saavutti kauden parhaan sijoituksensa Ranskan avoimissa Golf Barrieren kentällä Deauvillessa.

Lauantain finaalikierrokselle hän lähti kolmen lyönnin päässä Johanna Gustavssonista neljänneltä sijalta.

Kiri nosti Wikströmin hetkeksi voittotaistoon

Kierroksen puolivälissä Wikström sai neljän reiän ajaksi (8-11) kirivaihteen päälle tehden kolme birdieä. Tässä vaiheessa hän oli kahden lyönnin päässä Gustavssonista, ja kisassa toisena.

Loppupätkällä tiet kulkivat eri suuntiin. Wikström teki seitsemän reiän jaksoon viisi bogia ja yhden birdien.

Gustavsson pelasi samat väylät kolme alle, eroa kertyi seitsemänneksi pudonneeseen suomalaiseen yhdeksän lyöntiä.

30-vuotias Johanna Gustavsson on lukeutunut jo pitkään LET:n parhaimmistoon, mutta voitot ovat jääneet ennen päättynyttä kisaa saavuttamatta.

Ykköstila tuotti hänelle 52 500 €. Ursula Wikströmin ansiot Ranskasta olivat 9 800 €.

Pickala Ladies Openissa Gustavsson oli toinen. Koko uralla sijoituksia kärkikymmenikköön on pääkiertueella voiton jälkeen jo 17.

Ruotsalaisille kirjattiin kaksoivoitto, Moa Folke (-13) jäi kolmen lyönnin päähän.

Pistelistalla Wikström nousi sijalle 48. Noora Komulainen (43.) on listalla paras suomalainen.

Suomalaisten sijoitukset Ranskan avoimissa:

• 7. Ursula Wikström (-7)
  • 18. Sanna Nuutinen (-3)
  • 29. Noora Komulainen (-2)
  • 37. Elina Nummenpää (-1)
  • 44. Linda Osala, Tiia Koivisto (+1)

LET:n seuraava kilpailu, miljoonan dollarin palkintopotin tarjoava Aramco Team Series, pelataan Hong Kongissa tulevan viikon perjantaista sunnuntaihin.

Suomalaisista ovat mukana Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Ursula Wikström sekä Noora Komulainen.

LET:n pistelista