Hyppää sisältöön

Ursula Wikström pelaa voitosta Irlannissa – vain lyönti erottaa suomalaisen kärjestä

Ursula WIkströmin erottaa kärjestä vain lyönti ennen päätöskierrosta Irlannissa. KUVA: TRISTAN JONES / LET

Ursula Wikströmillä on mahdollisuus ottaa huomenna pitkän uransa ensimmäinen ykköstila Ladies European Tourilla. Kilpailu on kuitenkin tiukka ja vastus äärimmäisen kova.

Ursula Wikström pelaa huomenna voitosta Ladies European Tourilla. 42-vuotias peluri lähtee Irish Openin päätöspäivään hienosti toiselta sijalta vain lyönnin kärkinaista Anne Van Dammea perässä. Wikström on pelannut kolme ensimmäistä kierrosta yhteistulokseen -10 

Voittotaistelusta on tulossa kuitenkin tiukka, sillä toista sijaa jakaa Wikströmin lisäksi viisi muuta pelaajaa ja kaikkiaan 13 naista on kahden lyönnin sisällä toisistaan! (69-66-71). 

Wikström sai tänään kehnon startin, sillä hän teki ykköselle tuplan. Hän kuitenkin puristi ulosmenon yhden alle tehtyään kaikkiaan neljä birdieä. Sisäänmenon suomalainen sujutteli pariin, kun hän kirjautti tuloskorttiinsa seitsemän parin lisäksi yhden bogin ja birdien.

Wikströmille jos kenelle soisi voiton huomenna, sillä hän on pelannut ansiokkaasti LET:llä vuodesta 2004 lähtien. Kakkostiloja hänellä lukuisia, mutta yhtään voittoa hän ei ole vielä onnistunut pitkällä urallaan nappaamaan.

KPGM Irish Openin palkintopotissa on 400 000 euroa, joten hyvä sijoitus tarkoittaisi Wikströmille myös mukavaa tilipäivää. Voitto nostaisi hänet myös lähelle kärkikymmenikköä kiertueen kokonaispisteissä.

Tässä Wikström lähentelee lippua avauslyönnillä par 3 -reiällä:

R

N

Ja näin pehmeät kädet Wikströmillä oli lähipelissä:

Toista sijaa Wikströmin kanssa jakavat ruotsalaiset Jessica Karlsson ja Mora Folke, tanskalainen Nicole Broch Estrup, Englannin Annabel Dimmock sekä Espanjan Carmen Alonso.

Kahdeksatta sijaa jakavista pelaajista vaarallisin on emäntämaan Leaona Maguire, joka vastasi lauantaina päivän parhaasta tuloksesta. Hän on tuloksessa -9 (67-75-65). Golfin maailmanlistalla Maguire on sijalla 18.

Tässä kotiyleisön suursuosikki upottaa pitkän birdie-putin päätösreiällä.

Muista jatkoonpäässeistä suomalaisista Tiia Koivisto ja Linda Osala ovat 44:ntenä tuloksessa kaksi alle parin. Noora Komulainen jakaa 56:tä sijaa.

Kilpailun päätöspäivä pelataan huomenna ja Ruutu+-palvelu televisioi kilpailun suorana. Wikström saa lähtöluvan toiseksi viimeisessä ryhmässä klo 13.30 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa