Hyppää sisältöön

Ursula Wikström on kotikisojen kestomenestyjä – Pickalan LET-kisa pelataan tällä viikolla

Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Ursula Wikström, Elina Nummenpää, Tiia Teiniketo, Emilia Tukiainen ja Noora Komulainen ovat mukana kesä-heinäkuun vaihteessa Pickalassa pelattavassa Ladies European Tourin kisassa. KUVA: TOMI NATRI

Suomessa on pelattu Ladies European Tourin kilpailu yhdeksän kertaa. Ursula Wikström on sijoittunut kotikisoissa kolme kertaa toiseksi.

Ursula Wikström on saavuttanut pitkällä ammattilaisurallaan peräti yhdeksän toista sijaa Ladies European Tourilla. Niistä kolme on tullut kotikisoista. 

Tänä vuonna kiertueen Suomen-osakilpailu pelataan Pickalan Park-kentällä kesä-heinäkuun vaihteessa. Wikström toivoo, että kisapaikalle saapuisi mahdollisimman paljon ihmisiä kannustamaan.

”Kivahan täällä (Suomessa) on pelata. Keskimäärin yleisö on kannustavaa ja siellä voi olla pari tuttuakin mukana. Saan siitä energiaa”, Wikström kertoo.

Ursula Wikström menestyy yleensä erittäin hyvin kotikisoissa. KUVA: TOMI NATRI

Kisan promoottorina toimii Suomen Golfliitto, joka ponnistelee saadakseen yleisöä paikan päälle seuraamaan kilpailua järjestämällä bussikuljetuksia ainakin Espoon Matinkylästä ja Kirkkonummen juna-asemalta. Menopaluun hinta on 10–20 € lähtöpaikasta riippuen.

Kuluva kausi on Wikströmille uran 20:s LET:llä. Mikäli 42-vuotias jatkaa uraansa vielä parin vuoden ajan, hän tulee pelanneeksi peräti puolet elämästään ammattilaisena pääkiertueella.

Mutta niin pitkälle eteenpäin ei Wikström elämäänsä suunnittele.

”Mennään päivä kerrallaan eteenpäin, eihän sitä koskaan tiedä, mihin sitä huomenna joutuu”, Wikström sanoo arvoituksellisesti.

Ainakaan viimeaikaisten tulosten valossa Wikströmillä ei ole ollut mitään syytä edes pohtia golfhanskan lyömistä naulaan. Hän on pelannut kaksi edellistä kautta uransa parasta golfia. Viime vuonna hän sijoittui kiertueen kokonaispisteissä 17:nneksi ja sitä edellisenä vuonna hän oli 20:s.

Vaikka Wikström on aloittanut tämän kauden takellellen, odotetaan häneltä Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailussa jälleen hyvää menestystä. Viime vuonna Ahvenanmaalla hän sijoittui viidenneksi ja toissa vuonna Aura Golfissa toiseksi.

Kahden vuoden takainen Turun-turnaus jäi historiaan Matilda Castrenin voitosta. Se toi hänelle paikan Solheim Cupissa. Valitettavasti tänä vuonna Castrenia ei kilpailussa nähdä. Myös toinen LPGA-pelaaja Kiira Riihijärvi jättää kotikisan väliin.

Wikströmin ohella kovimmat menestyspaineet suomalaispelaajista kohdistuvat Tiia Koiviston ja Sanna Nuutisen harteille.

Ursula Wikströmin menestys LET:n kotikisassa

VuosiKilpailuSijoitus
2022Åland 100 Ladies Open5.
2021Gant Ladies Open2.
2011Finnair Masters23.
2010Finnair Masters54.
2009Finnair Masters51.
2008Finnair Masters2.
2007Finnair Masters74.
2006Finnair Masters23.
2005Ladies Finnish Masters2.

Ennätyssuuri palkintopotti

Kilpailun palkintopotti on suomalaisittain ennätyssuuri, sillä rahaa on jaossa peräti 300 000 euroa. Pickala Golf Oy:n toimitusjohtaja Janne Pelkonen kertoo, että tapahtuman kokonaisbudjetin saa kertoa tästä kolmella. Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen on hieman varovaisempi arviossaan.

Kisa tuli Pickalan syliin viime syksynä hieman yllättäen, kun sen ajankohta vaihtui kesä-heinäkuun vaihteeseen, eikä se sopinut enää Aura Golfin kalenteriin. Pelkosen mukaan kumppanuusmyynti hörähti onneksi ensimmäisellä polkaisulla käyntiin ja Pickalan vapaaehtoiset lähtivät innolla mukaan järjestämään tapahtumaa.

Pickalan puolesta järjestelyistä vastaa Outi Kunttu. Kaikkiaan vapaaehtoisia on mukana peräti 250. Ponnistus on ollut sen verran suuri, ettei vuosittaisista tapahtumaa LET-kisan järjestämisestä ole Pickalalle tulossa.

”Olkoon tämä huipentuma vanhalle Parkille”, Pelkonen toteaa.

Pickala odottaa LET-kisan järjestämistä pientä voittoa, vaikka kumppanuusmyynti hiljeni vuodenvaihteen jälkeen.

”Kaikki ylimääräinen raha korvamerkitään Parkin redesign-hankkeeseen”, Pelkonen lupaa.

Pickalalla on suuria suunnitelmia yli 30-vuotiaan kentän varalle. Park aiotaan laittaa täysin uusiksi väyliä myöten. Suunnitteluun Siuntiossa sijaitseva yhtiö on palkannut maineikkaan Nicklaus Designin. Työt on tarkoitus aloittaa syksyllä 2025.

Ladies Open by Pickala Resort pelataan 29.6–1.7. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy. Kilpailua voi seurata myös Ruutu-palvelusta ja Yleltä.

Etsi luettavaa