Ursula Wikström neljäs Sveitsissä – viisi suomalaista 25:n joukossa

Ursula Wikström jatkoi siitä mihin jäi voittaessaan myös miehet Vuosaaressa pari viikkoa sitten
Ursula Wikström saavutti kauden parhaan henkilökohtaisen sijoituksen LET:lla Sveitsin kisassa. KUVA: LET

Englannin Liz Young (-12) piti suursuosikki Linn Grantin (-11) takanaan LET:n kisassa Golfpark Holzhäusernin kentällä. Ursulan Wikströmin (4.) hienoa suoritusta täydensivät Linda Osala (11.), Tiia Koivisto (11.), Noora Komulainen (15.), sekä Karina Kukkonen (25.)

Kolmen kierroksen kisoissa johtopaikka vaihtuu tiuhaan tahtiin, ja lopulliset erot jäävät pieniksi. Tämä päti myös Sveitsin avoimissa.
Suosikki Linn Grant ei onnistunut ohittamaan viimeiseen päivään johtoasemassa lähtenyttä 39- vuotiasta ensikartalaisvoittaja Liz Youngia.

Suoamalaisten panos oli todella tasaisen ja ennätyksellisen vahva. Viisi kuudesta pelaajasta pääsi jatkoon. Kaikki jatkoon päässeet sijoittuivat – oletettavasti ennätyksellisesti – lopullisella tuloslistalla 25:n ensimmäisen joukkoon.

Ursula Wikström (4.) paransi yhdellä sijalla edellisviiikon Ahvenanmaan kisan sijoitustaan. 42-vuotiaan konkarin lauantain tulos 68,-4 oli kärkikymmenikön paras lauantaina. Hän jäi Youngille vain kolme lyöntiä.

Tiia Koivisto (11.) ja Linda Osala (11.) jäivät lyönnin päähän kymmenennestä sijasta, kuusi voittajalle. Noora Koomulainen oli 15:s, viimeisellä kierroksella asemansa kärkiviisikosta lipsauttanut Karina Kukkonen jakoi sijalukua 25.

Palkintorahaa suomalaiset kuittasivat bruttona noin 21 000 €.