Wikström hurjalla kirillä yhdeksänneksi Irlannissa – uran 32:s sijoitus kärkikymmenikköön

Ursula Wiksröm on jättänyt ainakin toistaiseksi harjoituslyönnit ottamatta kisakierrosten aikana. KUVA: MARK RUNNACLES / LET

Ursula Wikström pelasi sunnuntaina Dromoland Castle Golf Clubilla päivän toiseksi parhaan tuloksen, joka nosti häntä 21 sijaa yhdeksänneksi. Noora Komulaisen sijoitukseksi tuli 28:s.

Kuudesta Irish Openiin osallistuneesta suomalaisesta kaksi kokeneinta eli Ursula Wikstöm ja Noora Komulainen selvisivät viikonlopun kierroksille.

Wikström sijoittui viime vuonna samalla kentällä kisassa toiseksi. Komulainen puolestaan sijoittui vihreällä saarella, Pohjois-Irlannin puolella, kaksi viikkoa sitten LPGA:n kisassa kymmenenneksi.

Lähtökohta tapahtumaan oli molemmilla täten hyvä, vaikka Wikström ei aiemmin kaudella kärkikymmenikköön ollut sijoittunutkaan.

Kolmannen kierroksen jälkeen Komulainen oli Irish Openissa tiukasti kärkikymmenikön takana, mutta tie oli hänen osaltaan sunnuntaina kuoppainen ja päivän tulos (+1) pudotti Komulaisen sijalle 28.

Wikström löysi hurjan vireen, vaikka toisella väylällä löikin avauksensa kentän rajojen ulkopuolelle tehden tuplan. Kierrostulos oli päivän toiseksi paras (66,-6) ja sijoitus jaettu yhdeksäs yhteistuloksella kymmenen alle parin.

Uransa 20:tta kautta pääkiertueella pelaavalle vantaalaiselle tämä oli 32:s sijoitus kärkikymmenikköön.

400 000 euron palkintopotista Wikströmin osuudeksi tuli 8 800 euroa.

Kilpailun tähdeksi ja uusinnan kautta voittajaksi nousi sunnuntaina tuloksen 62 (-10) pelannut Tanskan Smilla Tarning Sønderby. Hänen matkassaan caddienä kiertää toista kautta puolalainen poikaystävänsä, jonka osuus pelisuunnitelman ja lyöntien rakentajana, sekä henkisenä tukena on varsin merkittävä.

Tarning Sønderby sai rakentaa hurjaa tulostaan kaukana kärkiryhmien edellä, sillä sijoitus kolmen päivän jälkeen oli 21:s, ja eroa kisa johtaneeseen Anne van Damiiin oli yhdeksän lyöntiä. Hollantilainen pelasi sunnuntaina tuloksen 71, ja pääsi kolmen naisen uusintaan, jossa oli mukana myös Ruotsin Lisa Pettersson.

Tarning Sønderby ratkaisi pelin ensimmäisen reiän eaglella, kuitaten uransa ensimmäisestä voitosta peräti 60 000 €.

Maksoiko golfautosekoilu voiton?

Van Damilla oli uusinnassa käsittämätöntä epäonnea, sillä hänen draiverinsa hajosi, kun pelaajaa mailoineen kuljetettiin golfautolla ensimmäisen uusintareiän tiiauspaikalle. Maila jäi kiinni yleisöä varten pystytettyihin köysiin, ja varsi napsahti poikki.

Hollantilainen ei ollut tästä käänteestä tietenkään mielissään ja antoi sen kuulua.

”Sinulla oli yksi hemmetin tehtävä”, kuuluu videolla, kun peluri sättii golfautolla huristelleelle toimitsijalle.

Van Dam ei ehtinyt saada uutta tilalle, joten hän joutui avaamaan puukolmosella, joka sekin tosin meni pidemmälle kuin tanskalaisella ja ruotsalaisella pelikumppanilla.

Aiemmin lennolla Irlantiin van Damin toisesta draiverista katkesi varsi, eikä naisella ollut varadraiverin varadraiveria mukana matkassa.

LET-kisoja jäljellä seitsemän

Suomalaisista karsiutuivat kahden kierroksen jälkeen Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Linda Henriksson ja Elina Nummenpää.

LET:n kalenterissa on vielä seitsemän tavallista kilpailua sekä Solheim Cup.

Seuraavat kaksi kilpailua ennen Euroopan ja USA:n hegemoniaottelua pelataan Hollannissa ja Sveitsissä. Kausi päättyy marraskuun lopulla Espanjan Aurinkorannikolla Las Brisasin kentällä järjestettävään Open de Espana -kilpailuun.