Hyppää sisältöön

Ursula Wikström huippuvireessä – jakaa ykköstilaa Ahvenanmaalla

Ursula Wikström sijoittui viime vuonna toiseksi Ladies European Tourin kotikisassa. Olisiko nyt 42-vuotiaan aika vihdoin voittaa?

Åland 100 Ladies Open pyörähti käyntiin tänään Ahvenanmaalla, ÅGK:n upealla Slottsbanan-kentällä. Viime vuonna Aura Golfissa, Turussa pelattu kotikisa päättyi Matilda Castrenin voittoon. Tälläkin kertaa odotukset ovat jälkeen suomalaisittain korkealla, vaikka Castren ei ole puolustamassa ykköstilaansa.

Ursula Wikström on pelannut Ladies European Tourilla vuodesta 2004 lähtien, mutta ei ole voittanut kiertueella vielä kertaakaan. Sen sijaan kakkossijoja on peräti kahdeksan, joista kolme on tullut kotikisassa.

Olisiko tällä kertaa ”Unskin” vuoro voittaa? Ainakin avauskierroksen jälkeen tilanne näyttää hyvältä, sillä hän jakaa johtopaikkaa tuloksella 68 (-4) Itävallan Emma Spitzin kanssa.

”Rakastan pelata Suomessa kotiyleisön edessä. Se antaa aina pientä ekstraa peliin. En tunne painetta, vaan se on pelkästään inspiroivaa”, Wikström sanoi Ladies European Tourin ennakkojutussa.

”Nautin edelleen pelistä ja tunnen voivani vielä laittaa kampoihin muille, ja aion jatkaa niin pitkään kuin tunnen näin”, 42-vuotias konkari sanoi.

Wikström, joka aloitti Slottsbananin yhdeksänneltä reiältä, teki viisi birdieä ja yhden bogin. Kilpailun ainoa kauneusvirhe tuli päivän 11:nnelle reiälle eli ykköselle.

Komulainen myös kympin sakissa

Suomalaisista kymmenen parhaan joukkoon avauskierroksen jälkeen mahtuu myös Noora Komulainen, joka pelasi ensimmäiset 18 reikää tulokseen 71 (-1).

Komulaisen kierros oli todella tasainen, sillä hän teki 17 paria ja yhden birdien.

Kolmanneksi parhaina suomalaisina ovat Tiia Koivisto ja Karina Kukkonen, joiden tulos 74 (+2) riittää tässä vaiheessa jaettuun 28. sijaan.

60 parhaan joukkoon mahtuvat myös Tia Teiniketo tuloksellaan 75 (+3) sekä Linda Osala ja Katri Bakker, jotka pelasivat avauskierroksen 76 lyönnillä (+4).

Kaikkiaan kilpailussa on mukana 19 suomalaista. Castrenin lisäksi myös toinen LPGA-pelurimme Sanna Nuutinen jätti kotikilpailun tänä vuonna väliin.

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kärkikymmenikkö

SijoitusNimiTulos
1Emma Spitz (AUT) 68
Ursula Wikstrom (FIN) 68
3Sofie Bringner (SWE) 69
4Isabella Deilert (SWE) 70
Anne-Charlotte Mora (FRA) 70
Sarah Gee (ENG) 70
7Chloe Williams (WAL) 71
Charlotte Liautier (FRA) 71
Ana Pelaez Trivino (ESP) 71
Noora Komulainen (FIN) 71
Elena Hualde (ESP) 71

Tulospalvelu

Etsi luettavaa