Ursula Wikström voitti British Openin karsinnan

Ursula Wikström jatkoi siitä mihin jäi voittaessaan myös miehet Vuosaaressa pari viikkoa sitten
Ursula Wikström saavutti kauden parhaan henkilökohtaisen sijoituksen LET:lla Sveitsin kisassa. KUVA: LET

Ursula Wikström selvitti upealla pelillä Ricoh British Openin karsinnat. Hän pääsi mukaan torstaina Kingsbarnsin kentällä pelattavaan naisten major-turnaukseen.

Ursula Wikström on selvittänyt tiensä karsintojen kautta torstaina käynnistyvään Ricoh British Openiin. Golf-Talmaa edustava Wikström voitti 111 pelaajan karsinnat ja pääsee Noora Tammisen seuraksi kauden neljänteen major-turnaukseen.

Suomalaisen tulos St Andrewsin Castle Coursella pelatussa karsintakilpailussa oli 67 lyöntiä. ”Unski” lopetti kilpailun hienosti birdieen, jota olikin syytä tuuletella:

Wikström päihitti karsinnassa muun muassa Yhdysvaltain Paula Creamerin, joka sijoittui toiseksi ja läpäisi niin ikään karsintaseulan.

Karsinnoissa oli jaossa 22 paikkaa kilpailuun, joten Wikströmillä ei tehnyt edes tiukkaa päästä mukaan. Karsintaraja kulki -2, johon ylsi 25 pelaajaa. Heidän välilleen järjestettiin vielä uusinta, joka päättyi vasta vähän hetki sitten (Suomen aikaa klo 23.40), kun kentällä oli jo lähes pimeää.

Yksi mielenkiintoinen hahmo, joka nousi karsintojen kautta British Openiin, on Englannin Laura Davies. Hän osallistuu kilpailuun jo 31 perättäistä kertaa.

Davies oli yksi niistä 14 pelaajasta, jotka pelasivat tuloksen 70. Davies lopetti kierroksen jo aamulla.

”En ole aikaisemmin joutunut karsimaan. Se oli minulle uusi kokemus, enkä pidä siitä”, Davies sanoi suorasukaiseen tyyliinsä LET-kiertueen sivuilla.

Kilpailussa olivat mukana Suomesta myös Minea Blomqvist (72), Matilda Castrén (74) ja Linda Henriksson (79), jotka karsiutuivat kilpailusta.

Miehistä poiketen naiset pelaavat kauden aikaan viisi major-turnausta, jotka ovat: