Hyppää sisältöön

Ursula Wikström pesi miehet FT-finaalin avauskierroksella

Ursula Wikström edusti Suomea vuosi sitten Rion olympialaisissa.

Ursula Wikström johtaa Finnish Tourin finaalia avauskierroksen jälkeen. Golf-Talmaa edustava Wikström pelasi huipputuloksen 65 lyöntiä.

Ursula Wikström aloitti vahvasti Finnish Tourin finaalikilpailun, joka pelataan Vuosaaressa Helsingissä. Wikstöm johtaa kilpailua avauskierroksen jälkeen kahdella lyönnillä pelattuaan tuloksen 65 (-7).

”Aloitin kierroksen sellaisella sähläilybogilla. Ja seuraavakin reikä oli sellaista touhuamista. Etuysi oli kokonaisuudessaan nihkeä. Takaysillä alkoi sitten putit uppoamaan, ja sain kyllä lyötyä lähestymisiäkin hyvin tankoon kiinni”, viimeisellä reiällä vielä birdiechipin upottanut Wikström kertoi.

Kisa on siinä mielessä poikkeuksellinen, että ammattilaisnaiset pelaavat miesten sarjassa ja pääsevät käsiksi myös 10 000 euron palkintorahoihin.

”Naisillehan tämä on pelkkää positiivista. Meillä on sen verran vähän noita LET:n kilpailu, että tämä on aivan loistavaa”, Golf Talmaa edustava Wikström kehui.

Vuosaaressa Naiset pelaavat 13,5 % lyhyempää kenttää kuin miehet. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että naiset monilla rei’illä pääsevät lyömään avauksiaan hieman lähempää kuin miehet eli suurin piirtein samalla rautamailalla. Poikkeuksiakin löytyi.

”Vuosaaren kenttä sopii meille ihan hyvin. Par-viitoset ovat aika lyhyitä, ja niitä pääsee kahdella päälle. Sain hyödynnettyä ne tänään todella hyvin. Mutta jotkut väylät taas olivat todella tiukkoja, kun pelasimme miesten kanssa samasta paikasta”, Wikström jatkoi.

Kisan kakkostilaa jakavat Tuomas Salminen ja Jani Perttilä, jotka pelasivat aamupäivällä. Heidän tuloksensa on 67 (-5). 

Kilpailun toiseksi paras nainen on Sanna Nuutinen, jonka tulos -4 riittää jaettuun neljänteen sijaan. Hän jakaa sijaa Tuomas Salmisen Mikael-veljen kanssa.

Kilpailussa toisena oleva Perttilä pelasi aamun toisessa ryhmässä Krista Bakkerin kanssa. Hän pitää viikko sitten Suur-Helsingin Golfissa aloittettua kokeilua erittäin hyvänä.

Naisammattilaisilla on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen vähän kilpailuja, joissa on jaossa rahaa. Siksi mukaan Vuosaareen on lähtenyt monia nimekkäitä naispelureita.

Alla Perttilän, Bakkerin ja tiistaina huikean 59 lyönnin kierroksen pelanneen Riku Mattilan Facebook Live -haastattelu Vuosaaresta.

Vuosaaren kilpailu jatkuu huomenna aamulla kello kahdeksan. Viimeinen kierros pelataan lauantaina.

Kilpailun tulosseuranta

 

 

 

 

 

Etsi luettavaa