Hyppää sisältöön

Ursula Wikström on ykkönen alle 50-vuotiaista LET:n jäsenistä kilpailujen määrässsä

Ursula WIkström ja Noora Komulainen edustivat Suomea vuoden 2016 olympialaisissa

Ursula Wikström saa syystäkin kunnian avata Ruissalossa torstaina kello 8.45 LET:n kisan.

Ursula Wikstömillä oli keväällä mahdollisuus jopa voittaa LET:n kilpailu Italiassa. Hän jäi lopulta lyönnin päähän voittajasta jakaen toisen sijan seitsemännen kerran urallaan.
”Unski” on Suomen ja LET:n aktiivipelaajista kokenein 274 kilpailullaan.
Enemmän on tilillään vain pitkälti yli 50-vuotiailla Trish Johnsoilla (399) sekä Laura Daviesilla (332).

”Taidan muuten olla tässä kisassa vanhin pelaajakin”, liikkeessään ja kentällä etenemisessä ripeä, 41 vuotta heinäkuun alussa täyttänyt Wikström uskoo.

Hän ei ole itse näitä kaivanut esiin, sen on tehnyt aviomies MIka ”Wiki” Wikström, joka Golfliiton asiantuntijana on isossa roolissa myös Gant Ladies Openin järjestelyissä.
Kokemusta  kakkostiloista Ursulalla (2x)  on LET:n lisäksi myös Aura Golfissa 1998-2011 järjestetyistä Finnish Ladies Openeista. 
 

Onko kokemus Aura Golfissa valttia?

Kilpailukierroksia Ruissalossa Ursula Wikströmilä on kymmenittäin. Mitä niistä on jäänyt opiksi torstaina alkavank kisan pelikirjaan?

”Päällimmäisenä se,  kuinka hankalia nämä viheriöt ovat. Muistisäännöistä merkityksellisin on se, että viheriöllä ei saa ola väärällä puolella. Yläpuolella reiästä on lähes poikkeuksettta ongelmissa”, Ursula Wikström tietää.

Wikström ei lukeudu kuumpimpiin suosikkeihin, mutta kykyä kärjen hätyyttelyyn on. Sen näytti alkukaudesta Italian kisa.
”Jollen  uskoisi kykeneväni voittamaan, en jatkaisi kilpailemista LET:lla”

Caddieksi Ursula Wikströmille piti tulla perheen toistaiseksi ainoa lapsi, Erni.

”Hän lupautui, mutta päällekkäisyys jalkapallon Hesa Cupin kanssa esti lopulta caddaamisen. Vedän bägiä itse. En halunnut vaivata ketään tuttua pelaajien ja caddien kuplaan, joka on rutiineiltaan melko puuduttavaa”, Wikström jatkaa.

Suomessa pelatuista LET:n kisoista Wikströmin recordi on erinomainen. Kakkostilat ensimmäisestä kisasta (2005) sekä hurjasta taistosta Minea Blomqvist-Kakon kanssa (2008) lukeutuvat uran parhaimpiin muistoihin.

”Turkuun on aina kiva tulla. Kyllä tämä on meille kaikille suomalaispelaajille hieno kokemus, jonka järjestämisestä olemme todella kiitollisia.”

Gant Ladies Open

Etsi luettavaa