Ursula Wikström taipui kärjestä keskikastiin Dubaissa – Bronte Law voitti Moonlight Classicin

Ursula  Wikstöm pelasi Dubaissa yhden loistavan 12 reiän jakson

Sanna Nuutinen (73-73-69,-1) oli perjantaina paras suomalaisista, Ursula Wikström (71-66-77,-2) perjantain epäonnistumisestaan huolimatta kotimaisista ykkönen (25.) lopullisella tuloslistalla.

Yhteislähtöinä pelatussa LET:n keinovalokisassa Emirates Golfin Faldo Coursella nimet kärjessä vaihtuivat tiuhaan kolmen kierroksen aikana.
Meksikon Maria Fassi loisti avauspäivänä keskiviikkona tuloksellaan 63,-9

Ursula Wikström häkellytti torstaina hurjalla kirillä, 12 reikää kahdeksan alle ja yhteistuloksella -9 kuusi reikää ennen toisen kierroksen päättymistä johdossa. Wikström (71-66,-7) oli vielä ennen viimeistä kierrosta oivissa asemissa kuudentena pelattuaan keskimmmäisen kierroksen parhaan tuloksen 66,-6.

Hän oli vain  kolme lyöntiä johtoparia Maria Fassi (-10) ja Jessica Karlsson (-10) jäljessä.
Perjantaina kilpailussa oli taas uudet kuumat nimet nousussa kohden kärkeä.

Pia Babnik (73-74-64,-5) oli liian kaukana kahden kierroksen jälkeen hätyyttääksesen terävintä kärkeä. Sijaluvuksi tuli kuitenkin 15:s, joka edesauttaa hänen tavoitettaan nousta LET:n pistelistalla viiden joukkoon ja LPGA:n karsintafinaaliin.

Kuluvan kauden vaisusti pelannut Englannin Bronte  Law kirjautti päätöskierrokselle saman tuloksen (64,-8)  joka riitti nostamaaan hänet Maria Fassin (-14) edelle kisan ykköseksi yhteistuloksella -15. Law oli mukana edellisessä Solheim Cupissa 2019. Hänen päätyömaansa on ollut LPGA, jossa 26-vuotias Law sijoittui 2018-2019 yhteensä kuusi kertaa kymmenen joukkoon. Tuohon jaksoon sijoittuu yksi voitto ja kakkostila, jotka petasivat hänelle paikan tiimiin.

Kaksi viimeistä vuotta ovat olleet kovin vaikeita, eikä Law ollut lähelläkään paikkaa Catriona Matthewn kipparoimassa voittoisassa joukkueessa pari kuukautta sitten.

Law kuittasi ykköstilastaan 36 735 euroa. Kolmanneksi Fassin takana nousi LET:n kauden 2019 ykkönen, Saksan Esther Henseleit (-12)

Nuutinen, Bakker ja Koivisto nousivat – Wikström romahti

Ursula Wikströmin peli lähti perjantaina kisan toiseksi kuumimmassa ryhmässä väärään suuntaan. Yhdeksän reiän jälkeen hän oli jo kolme yli kierrostaan, taistelu kärkikymmenikön sijoista oli käytännössä ohi.

Kymmenennellä korttiin merkattiin yhdeksän lyöntiä (par-5). Tämän suihkun jälkeen ”Unski” onnistui tekemään päivän ensimmäiset kolme birdietään ja neljänen bogeyn kentän neljällä viimeisellä.

Lopputulos 77,+5 oli kolmannen päivän tuloksista 55:n pelaajan joukossa sijalla 50:s. Avauspäivänä sijoitus tuloslistalla oli 21:s, toisena päivänä paras.
24 viimeistä reikää hän pelasi siis seitsemän yli, 30 ensimmäistä yhdeksän alle. 25:s sija tuotti Wikströmille reilut 2 900 euroa.

Sanna Nuutinen (73-73-69,-1) sai perjantaina jo tuloksellisesti juonen päästä kiinni ollen 30:s.
Krista Bakker (76-70-70, par) sortui avauskierrokseeena, sijaluku 34:s.

Tiia Koivisto torkkui ainakin tuloksellisesti avauspäivänä, mutta esitti raudanlujia otteita kahdella viimeisellä kierroksella

LADIES EUROPEAN TOUR

Tiia Koiviston (83-69-70,+6) halulle kilpailla tiuhaan on syytä nostaa hattua. Hänen kierroksensa LPGA:n karsinnoissa Floridassa päättyi sunnuntaina Dubain aikaa noin 21.30. Tästä huolimatta Koivisto oli ilmoittautunut Dubain kisaan, joka käynnistyi 65.5 tuntia myöhemmin….

Matka-aika kaikkine siirtymisineen on minimissään Floridan Venicesta 15-20 tuntia, kahdeksan tunnin aikaero ja istuminen kuljettimissa vielä taakkaa lisäämässä.
Kierrostulos (83,+11) menee varmasti lähes täysin matkarasitusten piikkiin, kaksi viimeistä (69-70,-5) olivat neljästä suomalaisesta parhaat. Lopullinen sijoitus 51.

Dubai Moonlight Classicissa jaettiin palkintorahaa kaikille 56:lle osallistujalle. Suomalaisten osuus tästä oli yhteensä reilut 8 600 euroa.