Hyppää sisältöön

Ursula Wikström kiri toiseksi Italian avoimissa: ”Hyvä treenikausi talvella tuottaa tulosta”

Ursula Wikström teki viimeisellä reiällä eaglen

Ursula Wikström (69-73-68,-6) siirtyi jakamaan johtopaikkaa tehtyään 18:lla eaglen. Amatööri Lucie Malchirand (-7) sysäsi suomalaisen jaetulle kakkostilalle tehtyään samalle reiälle birdien.

Italian Piemontessa pelatttiin huipppujännittävää LET:n kisa, jossa vuodesta 2004 Touria kiertänyt Ursula Wikström nousi päätöspäivänä uudelleen voittotaistoon.

Wikström oli ennen viimeistä kierrosta viisi lyöntiä kisaa johtanutta  amatööri Lucie Malchirandia jäljessä ja sijaluvulla 15.

Golf Talman edustaja oli sunnuntaina lämpimänä ja ennen viimeistä reikää kaksi alle parin. 18:lla hän teki eaglen siirtyen jakamaan kärkipaikkaa viimeisessä ryhmässä pelanneen Gabriella Cowleyn kanssa. 
Englantilainen teki kaksi paria loppuun päätyen samaan tulokseen Wikströmin kanssa.

Kärkipaikaltaan pudonnut Malchirand nousi 17:lla tasoihin birdiellään. Samassa ryhmässä Cowleyn kanssa pelannut amatööri  piti päänsä viileänä myös viimeisellä, jossa teki birdien ja nousten voittoon.

Ursula Wikström:”Hyvää peruspeliä ja mainiota puttaamista”

Ursula Wikström ja Cowley jakoivat kakkostilan, sekä jakoivat palkintopotin ykkösen ja kakkosen shekit ansaiten 24 000 euroa. Wikströmille tämä on uran toiseksi suurin potti. Ranskan avoimisssa vuonna 2009 hänen tiliään hyvitettiin 30 000 euron edestä.

”Olin yllättynyt siitä, että tuo sunnuntain 68 riitti lyönnin päähän kärjestä. Pelasin varsin hyvin. Putteri oli vahvin maila, wedget jättivät toivomisen varaa. Molemmat bogeyt tulivat karheikkoihin menneistä avauksista. Lauantain (72) jäi vähän harmittamaan. Energiat loppuivat viimeisillä väylillä.”

Wikström on pelannut kahdessa eri kisassa neljästä viimeisestä kolme kierroksta erinomaista paremmin, neljännenkin mainiosti kahta viimeistä reikää lukuunottamatta.

”Vietin pitkän talven Suomessa, valmistautuminen oli hieman erilaista. Oli aikaa fysiikalle ja lajitreeniin. Kai sitä vanhemmiten sitten tarttuu jotain muutakin runsaasta tekemisestä.  On hyvin luottavainen olo seuraaviin kisoihin”, Wikström summasi kisan jälkeisiä tunnelmiaan.

Italian Piemontesta Wikström suunnistaa muiden kilpailijoiden tavoin Ranskan puolelle torstaina käynnistyvää kisaa varten. Ennen olympiakarsinnan päättymistä on ohjelmassa vielä kilpailut Ruotsissa ja Tsekissä.

Wikströmille kakkostila oli jo uran seitsemäs. Näistä kaksi on tullut kotikisasta Talista (2005 &2008) , muut Hollannista (2x), Ranskasta, Turkista ja nyt siis Italian avoimista.

Sanna Nuutinen lähti kolmanteen päivään neljä lyöntiä kärjestä. Kierroksen aikana hän teki molemmat birdiet ulosmenossa. Tulos 72 ja yhteistulos -3 tuottivat kymmenennen sijan.

Tiia Koivisto (-2) oli 16:s, Elina Nummenpää (+1) 40:s ja Krista Bakker 43:s

Tulospalvelu

Olympiaranking

Etsi luettavaa