Hyppää sisältöön

Ursula Wikstöm nousi kolmanneksi Espanjassa: ”Lähden viimeiselle kierrokselle ilman paineita”

Ursula Wikström on selvinnyt kolmesta kierroksestaan vain viidellä bogilla

Ursula Wikströmillä on kaikkien mahdollisuuksien päivä edessään LET:n päätöskisassa, jossa hänen edellään ovat vain Carlota Ciganda (-10) sekä Atthaya Thitikul (-7)

Andalucia Costa Del Sol Open Espanan kolmas päivä pelattiin tuulisessa kelissä Los Naranjosin kentällä Marbellassa.

Kahdella suomalaisella neljästä oli erinomainen päivä Aurinkorannikolla. Krista Bakker (75-75-69,+3) nousi sijalle 29:s olle päivän parhaita.

Ursula Wikström (72-68-71,-5) lähti kolmannelle kierrokselle neljänneltä sijalta. Alku oli vaikeaa, ennen ensimmäistä birdietä korttiin merkattiin kaksi bogia. Kierroksen seitsemännellä Wikström teki ensimmäisen birdiensä, joita tuli sisääntulossa vielä kolme lisää päivän kolmannen bogin höystämänä.

Sijaluku parani kolmanneksi, sillä etenkin tuuli otti veronsa suurimmalta osalta pelaajista. Näyttävin lyönti tuli 17:lla. Vajaan 150 metrin matkalta lyötynä pallo putosi ja hyvässä linjassa pari metriä lipun eteen ja jäi vajaaseen puoleen metriin. 

”Lyönti oli ihan linjassa, mutta oletin sen jäävän hieman lyhyeksi. Helppo birdie oli sekin kiva, holarista en ehtinyt haaveilla”, Wikström kertoi.

”Kaksi ensimmäistä bogia tulivat lyötyäni väärälle puolelle lippua, onneksi noita birdejäkin alkoi uppoilla. Ihan tasapainoista hyvää lyöntiä oli läpi päivän.”

Kymen Golfin kasvatti ei ole kahden edellisen vuoden aikana päätöskilpailussa ollut 20:n joukossa. Nyt mahdollista on jopa kisan voitto.

”Matkaa on vielä paljon jäljellä. Erillistä taktiikkaa ei ole luotu. Olosuhteetkin vaikuttavat. Sunnuntaina saattaa olla kevyempi tuuli, joka mahdollistaisi hyökkäämisen. Ei ole paineita, eikä odotuksia, eihän tuota nyt kannata jännittää.”

Paikasta kilpailun kärkiryhmään hän kävi lopussa kovan taiston Ruotsin Maja Starkin kanssa. Molemmat päätyivät yhteistulokseen -5. Stark teki viimeisellä birdien, Wikström teki parin.

”Minulle ei ole juuri merkitystä sillä, olenko kärkiryhmässä vai toiseksi viimeisessä. Sunnuntain pelikavereista Whitney Hillierin tunnen, on oikein hyvää peliseuraa. Espanjalaispelaaja Symetra Tourilta ( Fatima Fernandez Cano) on uusi tuttavuus.

Stark kiilasi paremmalla kolmannen kierroksen tuloksellaan Carlota Cigandan (-10) ja Atthaya Thitikulin (-7) kirittäjäksi.

Sanna Nuutinen (73-72-77,+6) putosi kärkitaistosta ja vaikeutti oleellisesti kolmannnen sijansa säilyttämistä LET:n pistelistalla.
Kolmen päivän jälkeisillä tuloksilla Nuutisen ohi menisi selvällä marginaalilla Stephanie Kyriacou.
Tiia Koiviston (79-71-75,+9) tuloshaitari on myös leveä ja sijoitus 57.

Thitikulille päivän paras tulos ja ykköshaastajan rooli

Päivän parhaan tuloksen pelasi kolme päivää palloa erinomaisesti lyönyt Thitikul, (67,-5) joka lauantaina sai aiempia kierroksia enemmän pidemmiltä matkoilta putteja reikään.
Kisaa johtaa kotimaassaan pelaava Ciganda, joka kuului voittoisaan Solheim Cup -joukkkueeseen. Cigandan kausi on ollut LPGA:lla normaalia vaikeampi, maailmanistalla hän on tullut yli 30 sijaa ja on nyt 48:s. 

Thitikulin (22.) nousu vuodenvaihteen sijalta 308:s on 18-vuotiaalle lähes käsittämätön suoritus. 

Cigandan lyöminen ei ole kaikin osin vakuuttanut meneillään olevassa kilpailussakaan, mutta tuloksen tekemisessä ja pallon sijoittelussa epävarmallakin lyönnillä oikeille puolille missaten espanjalainen on melkoinen velho.

Naranjosin kentällä on avauksissa reilusti tilaa, joka Cigandalle on eduksi. Lähestymisissä taso vaihteli melkoisesti, josta kertoo viiden lyönnin johdon supistuminen neljän bogin kautta välillä jo kahteen.

Sunnuntaina hän lähtee kierrokselleen valtavin kotikatsomon odotuksin. Kaikissa juniorisarjoissa maansa mestaruuden ottaneelta konkarilta aikuisten Spanish Open puuttuu vielä, kakkostiloja on kaksi.

Lähtökohtaisesti taistelu voitosta käydään Cigandan ja Thitikulin välillä. 18-vuotias thaimaalainen on ollut kaikilla mittareilla huomattavasti parempi pallonlyöjä ja menestyjä ympäri maailman kuin 13 vuotta vanhempi espanjalainen.

Maja Stark on selvä kolmossuosikki, Ursula Wikströmille jää  kiitollinen mustan hevosen rooli, voittopaineet ovat hänen edellään olevilla tähdillä. 
 

Suomalaisten sijoitukset ja tulokset Espanjan avoimissa

3. Ursula Wikström 72-68-71,-5  
29. Krista Bakker 75-75-69,+3
45. Sanna Nuutinen 73-72-77,+6
57. Tiia Koivisto 70-71-75,+9

Ursula Wikströmin starttiaika on 11.35.
Krista Bakker 9.56 lähtee niinikään ykköstiiltä
Sanna Nuutinen (10.18) ja Tiia Koivisto (10.51) starttaavat kympiltä.

Golf.TV lähettää kilpailun neljännnen päivän suorana lähetyksenä

Tulospalvelu
 

Etsi luettavaa