Hyppää sisältöön

IS: Urheiluvaikuttaja sai golfpallon naamaansa Ahvenanmaalla – nenä murtui ja verta tuli älyttömästi

Urheilumuseon johtaja Juha-Pekka Vuoren golfloma Ahvenanmaalla päättyi ikävään onnettomuuteen.

Urheilumuseon johtaja Jukka-Pekka Vuoren kesäloma sai ikävän käänteen, kun golfpallo osui hänen naamaansa kovalla vauhdilla.

Urheilumuseon johtajan Jukka-Pekka Vuoren kesäloman luonne muuttui hetkessä Ahvenanmaalla, kun tunnettu urheiluvaikuttaja sai tiistaina kesken kierroksen golfpallosta päähänsä.

Vuori kertoi asiasta Facebook-päivityksessään ja onnettomuudesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Pallo osui Vuoreen kovalla vauhdilla ja mursi muun muassa hänen nenänsä. Mies kuskattiin kentältä ambulanssilla sairaalaan.

”Voin ihan ok, mutta harmittaa. Naama on mustana ja nenä murtunut. Henkiset vammat ovat isommat. Loma alkoi viime perjantaina, ensi perjantaina operoidaan kasvoja. Menee muutama viikko, että saan itseni sen näköiseksi, että voin esiintyä julkisilla paikoilla”, Vuori kertoi Ilta-Sanomille.

”Silmät ovat muurautuneet umpeen. Nenä on vinossa. Naama on turvonnut. Toisella silmällä näen vähän jotain”, hän kuvaili vammojaan lehdelle.

Tapaturma sattui tiistaina aamulla ÅGK:n viime vuonna uusitun ja paljon suitsutusta saaneen Slottsbananin seiskaväylällä, kun 11. reiän avaus pallo osui Vuoreen.

Jukka-Pekka Vuori oli pelaamassa Slottsbananin seitsemättä reikää, kun 11. reiältä tullut avaus osui häntä naamaan kovalla vauhdilla.

Jukka-Pekka Vuori oli pelaamassa Slottsbananin seitsemättä reikää, kun 11. reiältä tullut avaus osui häntä naamaan kovalla vauhdilla.

ÅGK

Fore-huuto kuului, mutta ääi kantautui Hiihtoliiton entisen puheenjohtajan korviin liian myöhään.

Vuoren mukaan keski-ikäisen miehen muodostama seurue oli mennyt paniikkiin, ja hän valitteli Ilta-Sanomille, etteivät ryhmän jäsenet pyytäneet edes kunnolla anteeksi.

Onneakin oli onnettomuudessa, sillä Vuoren arvion mukaan häneltä olisi voinut lähteä näkö, jos pallo olisi osunut sentinkin alaspäin.

”Jos pallo olisi osunut ohimoon, en kävisi nyt tätä keskustelua”, Vuori kertoi Ilta-Sanomille.

Uutisessa Vuori kertoi harkitsevansa jatkotoimia Ålands Golfklubbia vastaan. Hänen mukaansa onnettomuus olisi voitu estää paremmalla opastuksella.

ÅGK:n toimitusjohtaja Peter Ellqvist kertoi Ilta-Sanomille, että tapaus oli laatuaan ensimmäinen Slottsbananilla.

”Tapaus oli onneton ja hyvin epätavallinen. Slottsbananilla ei ole käynyt näin aiemmin, vaan tämä oli ensimmäinen kerta”, Ellqvist kommentoi.

Golfkentillä sattuu hyvin harvoin vakavia onnettomuuksia, koska ne vältetään usein fore-varoitushuudolla. 

”Tässä tapauksessa on epäselvää, huusivatko pallon lyöneet ajoissa. He sanovat huutaneensa, mutta on mahdollista, että he tekivät niin liian myöhään. En voi arvioida asiaa”, Ellqvist sanoi Ilta-Sanomien uutisessa.

Etsi luettavaa