Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Amazing Thailand

Upea Thaimaa taas valmiina vastaanottamaan golfmatkailijoita

Hua Hinissä sijaitseva Black Mountain on Thaimaan ykköskenttä.

Thaimaassa on valmistauduttu jo pitkään matkailun avautumiseen. Golfopettaja ja matkanjärjestäjä Juha-Matti Vuorinen kertoo, että kaikki palvelut on auki ja matkailualan toimijoilla on nyt kova motivaatio palvella asiakkaita.

Thaimaahan matkustaminen on turvallista, sillä maassa on ollut jo puolentoista vuoden ajan yksi tiukimmista maahantulosäädöksistä koko maailmassa. Maahan pääsee nyt ilman karanteenia, golfkentät ovat huippukunnossa ja kaikki muutkin palvelut ravintoloista ja baareista turistinähtävyyksiin ja sukelluspaikkoihin ovat auki normaalisti. 

Thaimaassa voi yhdistää ranta- ja golfloman parhaalla mahdollisella tavalla.

Golfopettaja Juha-Matti “Juhis” Vuorinen jos kuka tietää Aasian golfmatkailusta kaiken ja hän toimii myös läheisessä yhteistyössä Tourism Authority of Thailandin kanssa.  

”Kliseisesti voisi sanoa että kaikki Thaimaan turismin peruspilarit ovat nyt vähintään yhtä hyviä mitä olleet aikaisemminkin. Asiakkaista on aina välitetty, ja nyt kun lähdetään periaatteessa taas uudelta pöydältä liikenteeseen, niin kaikki toimijat ovat valmiita tekemään kaikkensa että homma saadaan kunnon nosteeseen. Motivaatio on kova kaikilla”, Vuorinen sanoo.

Thaimaalainen ruoka on mausteista ja maukasta.

Nyt kun on ollut puolitoista vuotta hiljaista, moni matkailua kaipaava voi miettiä missä kunnossa golfkentät on tai ovatko hotellit päässeet ränsistymään. Vuorisella on selkeä vastaus.

”Vaikka pandemia ei vain hidastanut vaan käytännössä pysäytti täällä kaiken, niin siitä huolimatta golfkenttiä on hoidettu ja niissä on jopa panostettu töihin, joita normaalisti ei välttämättä olla ehditty tehdä. Sama pätee hotelleihin, esimerkiksi paikallinen Hilton teki ison remontin kun ei ollut asiakkaita.”

Lämpöä, palvelua ja timmit pelikentät

Thaimaa on todella sääturvallinen matkakohde. Golflomalla on aina hyvä keli, ja se on Vuorisen mukaan ylivoimaisesti Thaimaan suurin vahvuus. 

”Ei tarvitse miettiä tuleeko kylmä säärintama kahden viikon lomalle, koska se tarkoittaa täällä 26 astetta. Vaikka maa onkin iso ja eri alueilla on hiukan eri ilmasto, niin täällä ei sada silloin kun ei ole sadekausi”, hän sanoo.

Siam Country Club sijaitsee lähellä Pattayaa.

Toinen Vuorisen nostama tekijä on palvelukulttuuri. Aasiassa pelataan aina caddien kanssa, ja sekin on tietyllä tapaa elämys, että sinun tarvitsee vain pelata ja lyödä palloa, ja caddie hoitaa mailat ja muut systeemit.

Ilmaston ja palveluiden jälkeen tulee sitten puhtaasti kenttien laatu. Kenttien kuntoa ei tarvitse miettiä – ne pidetään aina hyvässä kunnossa.

”Kun työvoima on paljon halvempaa niin yhtä kenttää hoitaa jopa 30-40 henkilöä, niin kyllä siinä saa aika hyvää jälkeä yhdistettynä kasvukauden pituuteen.”

Golfkentistä Vuorinen suosittelee Black Mountainia, joka on ylivoimaisesti Thaimaan tunnetuin kenttä ja rankattu maailman 50 parhaan joukkoon Amerikan ulkopuolella olevista kentistä. 

”Kentällä on pelattu kaksi vuotta Euroopan Touria ja maaliskuussa siellä pelataan Asian Tourin kisa, jossa nähdään myös suomalaisväriä, kun Janne Kaske on mukana.” 

Mistä matkoista kiinnostunut löytää lisätietoa ja voi ostaa matkan?

Nykyään golfmatkat usein räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Yhä useammin golfarit varaavat lennot suoraan lentoyhtiöltä ja ostavat maapalvelut paikallisesti. Juha-Matti on erikoistunut pohjoismaalaisten golfareiden maapalveluihin ja hänet tavoittaa sähköpostitse, Messengerin tai Whatsappin kautta 24/7.  

”Varsinaista nettikauppaa meillä ei ole, sillä meidän kautta voi tilata mitä vaan. Jokainen kauppa on aina täysin räätälöity matkan pituudesta tai intresseistä riippumatta. Meillä on ihan mitä vaan ja kontaktit kaikkialle mitä ikinä matkalla tarvitsetkaan tai haluat.”

Etsi luettavaa