Hyppää sisältöön

Upea eagle Tapio Pulkkasen kohokohta Ras al Khaimahissa – virheet avauksissa pudottivat kärkipäästä

Tapio Pulkkasen pelin taso vaihteli laidasta laitaan Al Hamra Golf Clubilla. KUVA: GETTY IMAGES

Viisi birdietä ja eagle saivat Hattu-Tapion korttiin seurakseen kolme bogia sekä tuplan, jotka jättivät edellisviikolla voitosta samalla kentällä pelanneen Pulkkasen (70,-2) tuloslistalla keskikastiin.

Ras al Khaimahissa pelataan torstaista sunnuntaihin samalla kentällä, suurin piirtein samalla pelaajakatraalla DP WOrld Tourin kisa, jossa tulostaso tulee nousemaan kovaksi.

Birdejä sekä eagleja on tavanomaista helpommin tarjolla. Ehdoton edellytys menestymiselle on myös pitää bogeyt ja tuplat pois kortista.

Suomalaisodotukset kohdistuivat edellisviikolla seitsemänneksi voittotaistosta taipuneeseen Tapio Pulkkaseen.

Torstain aamuryhmässä kiertänyt Pulkkanen oli tehokkaana. Viidellä birdiellä ja eaglella oli kaikki edellytykset hilautua kärkipäähän.

Toinen lyönti karheikosta 230 metrin päästä lipulle huippuhetkenä

Pulkkkasen eaglessa oli tyyliä ja värikkyyttä. Kauas vasemmalle suuntautuneen avauksen jälkeen (kentän 3.) matkaa oli karheikosta 230 metriä lipulle, vesi oikealla.

Lähestyminen päätyi kolmeen metriin, josta putti upposi ja toi yhdessä seuraavan reiän birdien kanssa hänet tulokseen -4 ennen viittä viimeistä.

Kierroksen takaiskut, kolme bogia ja yksi tupla, lähtivät kolmesta vaikeaan paikkaan menneestä avauksesta sekä vasemmalle par-kolmosella missatusta raudasta.

Neljällä viimeisellä tekemänsä tupla ja bogey saivat avausten lisäksi sytykettä myös pienistä epäonnistumisista viheriön ympäristössä.

Sunnuntain päätöskierroksen tavoin Pulkkanen löi myös 18:lla (pelijärjestyksesä 9.) keskeltä väylää vesiesteeseen, mutta selvisi dropin jälkeen parilla.

Tulos 70,-2 jättää melkoisesti kirittävää, sijaluku tullee olemaaan välillä 40-60 avauspäivän jälkeen.

Sami Välimäki (73,+1) pelasi edellisen viikonlopun tavoin kierroksensa yli parin, cut-raja on Välimäen nimen yläpuolella ja sijoitus yli sadan.

Kalle Samooja pelaa iltapäivän ryhmissä. Alku oli tyrmäävä, kolmeen ensimmäiseen bogey ja tupla. 10 reikää pelattuaan turkulainen oli kolmen birdien avulla jo tuloksessa -1.

Kilpailua johtaa Portugalin Ricardo Gouveia (65,-7)

Kärkikuusikossa aamupäivän jälkeen tuloksilla 65-66 olleet pelaajat tekivät keskimäärin yhden bogeyn kierroksellaan.

Tulospalvelu

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä.

MAINOS. DP World Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayssä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa