Hyppää sisältöön

Upea alku Mastersille

Masters sai torstaina upean alun. Kenttä pelasi täydellisessä muodossaan haastaen maailman kärkipelaajia, luoden dramaattisia hetkiä ja suuria onnistumisia unohtamatta epäonnistumisia.

Päivän nimi oli kilpailun puolustava mestari Jordan Spieth, joka ampaisi ulos porteista iskien kilpailun kärkeen heti päivän alussa. Spiethin tulos 66 riitti kahden lyönnin johtoon vakuuttavalla tavalla. Jordan ei tehnyt kierroksella ainuttakaan bogia. Kierroksen jälkeen Spieth kyseenalaisti hänen peliään kaudella 2016 kritisoineen median todeten.

”En tiedä kuinka joku voi sanoa, että pelini on sekaisin.”

Alku oli niin vakuuttava, että johtopaikka saa miettimään nähdäänkö jälleen viime vuoden kaltainen show. Silloin Spieth käytännössä ratkaisi kilpailun kahden kierroksen jälkeen.

Jason Day ja Rory McIlroy pystyivät aluksi vastaamaan Spiethin tasoon, mutta kumpikaan ei saanut tuotua kierrosta ehjänä klubille asti.

Viidentoista tiillä Jason Day oli tuloksessa -5. Hyvällä lopetuksella kierros olisi voinut olla jopa Spiethiä parempi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Ensin bogi helpolle par vitoselle sitten triplabogi par kolme kuudelletoista vasemmalle veteen päätyneen avauksen jälkeen. Kolmen huono reiän jakso päättyi bogiin seitsemällätoista ja kierrostulos takaisin pariin 72.

Rory McIlroy (-2) teki eaglen kolmelletoista ja birdien viidelletoista pudottaen tuloksen hetkellisesti neljä alle parin. Bogit väylille 16 ja 18 jättivät toivomisen varaa ja ero Spiethiin kasvoi neljään lyöntiin.

Jason Day ja Rory McIlroy pysyivät positiivisina kierroksen jälkeen. Molemmat tunsivat, että peli on hyvässä kunnossa ja että kaikki on vielä mahdollista.

Viimeiseksi vuonna 1966 puolustava mestari otti avauskierroksen johtopaikan tuloksella 68. Tämä pelaaja oli Jack Nicklaus, josta tuli myös kilpailun ensimmäinen voittoa onnistuneesti puolustanut mestari.

Spieth kertoi, että hän olisi ollut tyytyväinen tulokseen -2 tuulisissa oloissa:

”Pallonlyöminen oli keskitasoa mutta tein tulosta uskotammoman hyvin.”

”Mielestäni pelini on ollut matkalla oikeaan suuntaan mutta en vai ole saanut tuloksia aikaiseksi. Tämä tavallisesti johtuu puttaamisesta.”

”Olen erittäin tyytyväinen päivän kierrokseen ja tuntuu, että varastimme muutaman lyönnin tänään.”

Spieth selvitti kierroksen 25 putilla ja oli päivän paras griineillä.

Augusta Nationalin griinit olivat torstaina odotettua pehmeämmät tarjoten runsaasti birdiepaikkoja. Loppuviikolla kovenevat griinit ja normaalia kovempi tuuli tulevat varmasti pitämään tulostason aisoissa. Viime vuoden tulitusta ei luultavasti nähdä uudelleen. Vuonna 2015 Spieth sivusi Tiger Woodsin hallitsemaa Masters ennätystä pelaamalla kilpailun -18. Spieth on nyt pelannut Mastersissa yhdeksän kierrosta ja on yhteensä 29 alle parin.

Mastersin voitolla Spieth siirtyy takaisin maailmanlistan kärkeen, mikäli Jason Day sijoittuu top 5 ulkopuolelle.

Leaderboard
http://www.pgatour.com/leaderb…

Teksti: Joachim Altonen

Kuvat: Getty Images 2016

Etsi luettavaa