Hyppää sisältöön

Unohdettu mies: Eikö kukaan muista major-spesialistia Mastersin alla?

Brooks Koepka saa voimaa siitä

Olkoon tämä sitten kolumni, pakina tai mikä tahansa, mutta minua lähes harmittaa yhden kaverin puolesta. Sama kaveri ei tunnu saavan tunnustusta ihan sama mitä hän tekee. Se vain kasvattaa hänen nälkäänsä ja sunnuntaina hän pukee päälleen vihreän takin.

Kuka voittaa Mastersin? Rory McIlroy tietenkin, hän lyö draw-kierrettä ja on pelannut todella hienon alkukauden. Hän on jopa meinannut joskus voittaa kyseisen kilpailun. Noin puolet vastaajista antaa Roryn nimen, toki suurin osa myös toivoo hänen voittoaan – niin minäkin toivon! 

Tigeria on helppo toivoa, Dustin Johnson ja Justin Rose ovat hyvin perusteltuja voittajakandidaatteja. Yhtä nimeä en ole nähnyt vielä kertaakaan missään ennakkospekulaatioissa voittajasuosikiksi. En kertaakaan! Tämä sama kaveri on voittanut 50 prosenttia major-turnauksista, jotka hän on pelannut viimeisen kuuden majorin aikana. 

Hän on kertonut useaan otteeseen, että hän syttyy täysin erilailla majoreihin kuin muihin rivikisoihin. Ainoa onnistuminen hänellä on tältä vuodelta ”viidennestä majorista”, eli Players Championshipista, jossa hän oli kakkonen – sen kisan hän olisi varmasti halunnut palkintokokoelmaansa. 

Hänellä ei ole vielä vihreää takkia. Tämä on hänen neljäs Masters, edelliset sijoitukset ovat olleet nousujohteisia: 33, 21, 11. Viime vuonna hän ei voinut osallistua loukkaantumisen takia – se oli ensimmäinen kerta kun häntä olisi edes noteerattu ennakkosuosikkien joukkoon. 

Hän on myös kertonut kuinka häntä konkreettisesti ärsyttää, ettei hän saa mitään tunnustusta, vaikka saavuttaisi mitä. Salikaverina toiminut Dustin Johnson pyydettiin selfieihin ja nimmareihin, mutta hän sai olla ihan rauhassa – vaikka hänellä on enemmän major-voittoja kuin ystävällään. 

Häntä ei valittu maailman 20 parhaan urheilijan joukkoon, vaikka hän voitti viime vuonna kaksi majoria ja nousi golfin maailmanlistan ykköseksi. Kukaan ei muista häntä myöskään kun Masters on alkamassa. Hän on pelannut myös Suomessa ja johti Kytäjän Challenge Tourin kilpailua hetken aikaa. 

Hän on myös kertonut suorastaan imevänsä voimaa siitä kun hänen saavutuksiaan ei juuri noteerata. Mitä vähemmälle huomiolle hänet jätetään kisan alla, sillä suuremmalla energialla hän saapuu taistelemaan The Mastersin voitosta! 

Hän on Brooks Koepka ja muistakaa viimeistään nyt: Hän pukee minun mielestäni vihreän takin päälleen tulevana sunnuntaina! 

 

Etsi luettavaa