Hyppää sisältöön

Uneton Hong Kongissa

Valderraman kenttä on näyttänyt kyntensä myös Mikko Iloselle.

Mikko Ilonen starttaa uuteen kauteen Hong Kongissa. Valmistautumista on haitannut aikaerosta johtuva unettomuus.

Vaikka uuden kauden aloittaminen aina jännittävää onkin, Mikko Ilosen univaikeudet Hong Kongissa ei hermostumista vaan aikaerosta. Kokemus on lahtelaiselle uusi, sillä aiemmilla matkoillaan Aasiaan hän ei ole kokenut vastaavia univaikeuksia.

”En ole nukkunut lainkaan kahtena edellisenä yönä. Koskaan aiemmin ei itään matkustaminen ole ollut minulle näin vaikeaa. Melkoisen kukkuu-olo tässä harjoituspäivien aikaan on ollut”, Ilonen kertoi tiedotteessaan.

”Mukavaa olla taas Hongkongissa. Joku tässä kaupungissa kiehtoo, vaikka en mikään liikenneruuhkien fani olekaan. Paljon hyviä ravintoloita ja toimiva sekoitus itää ja länttä”, Ilonen perusteli osallistumistaan kilpailuun.

Ilonen on valmistautunut kisaan Suomessa. Hän on treenannut esimerkiksi Planmeca Arenalla Helsingissä. Kisapaikalla Hong Kongissa kilpailijoita odotti huippukuntoinen Fanlingin kenttä, joka 6 050 metriä pitkänä on kiertueen lyhyin kenttä. Se vaatii pelaajalta ennen kaikkea tarkkuutta ja hyvää lähipeliä.

”Saamme pelata nyt huippukuntoisella radalla. En muista, että kenttä olisi koskaan aiemmin ollut näin tasalaatuinen”, Ilonen sanoi.

Ilonen on pelannut kisan yhteennsä viisi kertaa. Paras sijoitus on 14 vuoden takaa, jolloin hän sijoittui kilpailussa 40:nneksi. Sen koommin hän ei ole selvittänyt kisan cutia. Ilosella on takana tasainen kausi, eikä hän pudonnut cutista kovin montaa kertaa. Ehkäpä se lupaa hyvää myös tätä kisaa ajatellen ja Ilonen nähtäisiin pitkän tauon jälkeen viikonlopun kierroksilla myös tässä kisassa.

Kisan nimekkäimmätä pelaajat ovat Justin Rose, Patrick Reed, Danny Willett sekä Ian Poulter. Tammikuun alkupuolella 53 vuotta täyttävä Miguel Angel Jimenez on mukana metsästämässä jo neljättä ykköstilaansa Hong Kong Openista.

Mikko Ilosen kauden avausta voi seurata Viasat Urheilusta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa