Hyppää sisältöön

Unelmafinaali ei toteutunut – sen sijaan McIlroy ja Scheffler kohtaavat toisensa pronssiottelussa

Cameron Young hakee Austinista uransa ensimmäistä ja Sam Burns viidettä PGA Tour -voittoa. KUVAT: GETTY IMAGES

WGC-reikäpeleissä nähtiin kovatasoiset välierät, joista voittajina selviytyivät haastajat.

Etukäteen odotettiin, että maailmanlistan kolmonen Rory McIlroy ja ykkönen Scottie Scheffler kohtaavat toisensa WGC Match Play Championshipin finaalissa.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Sen sijaan kaksikko pelaavat toisiaan vastaan vielä tänään ”pronssiottelussa”, kun molemmat välierät etenivät jatkorei’ille, joista voittajana selvisivät haastajat.

MAINOS. Golfkausi on käynnissä. Osta GoGolf Play -pelioikeus ja pelaat usealla kentällä edulliseen hintaan. Tutustu tarkemmin >>

Ensin McIlroy hävisi oman välieräottelunsa ensimmäisellä jatkoreiällä Cameron Youngille, joka on maailmanlistalla 17:ntenä. McIlroy oli etulyöntiasemassa, sillä hän pääsi kahdella aivan viheriön viereen par 5 -reiällä (12.), kun Young löytyi lähestymään viheriötä bunkkerista lyödyn välilyönnin jälkeen 170 metristä.

Young onnistui lyömään raudan noin kolmeen metriin, ja Rory löi noin 30 metristä vain hitusen lähemmäksi. Kun Young upotti oman birdie-puttinsa, piti McIlroyn laittaa omansa sisään, jotta peli olisi jatkunut. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Young eteni jatkoon ja pelaamaan uransa ensimmäisestä PGA Tourin voitosta.

Pian tämän jälkeen Scheffler joutui toteamaan hyvän ystävänsä Sam Burnsin paremmakseen. Ratkaisu tapahtui kolmannella uusintareiällä, joka oli 14. eli hieman yli 400 metriä pitkä par 4.

Scheffler oli etulyöntiasemassa avausten jälkeen, sillä hän osui väylään ja Burns väyläbunkkeriin. Maailmanlistan ykkönen kuitenkin epäonnistui lähestymisessä, jonka hän löi pahasti pitkäksi takaraffiin. Burns puolestaan löi upean lyönnin reiluun neljään metriin.

Scheffler onnistui chipissään ja löi sen avain reiän viereen, joten Burnsin piti upottaa birdie-putti katkaistakseen peli ja edetäkseen finaaliin. Maailmanlistan 15:s onnistui kuin onnistui liruttamaan pallon reikään, vaikka hetken näytti siltä, ettei laittanut palloa tarpeeksi kovalla vauhdilla liikkeelle.

Scottie Scheffler ja Rory McIlroy kohtaavat toisensa pronssiottelussa. KUVAT: GETTY IMAGES

Näin ollen loppuottelussa kohtaavat Cameron Young ja Sam Burns ja loppuottelussa siis Scottie Scheffler ja Rory McIlroy.

Unelmafinaalin sijaan nähdään siis mielenkiintoinen loppuottelu ja pronssiottelu, jossa kohtaa kaksi häikäisevän hyvää peluria.

Tuota pikaa käynnistävät ottelut näyttää suorana Viaplay.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Porsche European Open
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LET

Helsingborg Open
Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Niina Liias, Elina Nummenpää, Sanna Nuutinen, Linda Osala ja Ursula Wikström

Challenge Tour

Czech Challenge
Lasse Burman, Alex Hietala, Matias Honkala, Roope Kakko ja Lauri Ruuska

LPGA TOur

Mizuho American Open
Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi

Finnish Tour

Seiko Open

Nordic League

UNICEF Championship
Roope Juslin

PGA Tour LATINOAMERCA

Inter Rapidisimo Golf Championship
Toni Hakula

KORN FERRY TOUR

UNC Health Championship

PGA Tour of champions

Principal Charity Classic

Etsi luettavaa