Hyppää sisältöön

Unelmafinaali ei toteutunut – sen sijaan McIlroy ja Scheffler kohtaavat toisensa pronssiottelussa

Cameron Young hakee Austinista uransa ensimmäistä ja Sam Burns viidettä PGA Tour -voittoa. KUVAT: GETTY IMAGES

WGC-reikäpeleissä nähtiin kovatasoiset välierät, joista voittajina selviytyivät haastajat.

Etukäteen odotettiin, että maailmanlistan kolmonen Rory McIlroy ja ykkönen Scottie Scheffler kohtaavat toisensa WGC Match Play Championshipin finaalissa.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Sen sijaan kaksikko pelaavat toisiaan vastaan vielä tänään ”pronssiottelussa”, kun molemmat välierät etenivät jatkorei’ille, joista voittajana selvisivät haastajat.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Ensin McIlroy hävisi oman välieräottelunsa ensimmäisellä jatkoreiällä Cameron Youngille, joka on maailmanlistalla 17:ntenä. McIlroy oli etulyöntiasemassa, sillä hän pääsi kahdella aivan viheriön viereen par 5 -reiällä (12.), kun Young löytyi lähestymään viheriötä bunkkerista lyödyn välilyönnin jälkeen 170 metristä.

Young onnistui lyömään raudan noin kolmeen metriin, ja Rory löi noin 30 metristä vain hitusen lähemmäksi. Kun Young upotti oman birdie-puttinsa, piti McIlroyn laittaa omansa sisään, jotta peli olisi jatkunut. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Young eteni jatkoon ja pelaamaan uransa ensimmäisestä PGA Tourin voitosta.

Pian tämän jälkeen Scheffler joutui toteamaan hyvän ystävänsä Sam Burnsin paremmakseen. Ratkaisu tapahtui kolmannella uusintareiällä, joka oli 14. eli hieman yli 400 metriä pitkä par 4.

Scheffler oli etulyöntiasemassa avausten jälkeen, sillä hän osui väylään ja Burns väyläbunkkeriin. Maailmanlistan ykkönen kuitenkin epäonnistui lähestymisessä, jonka hän löi pahasti pitkäksi takaraffiin. Burns puolestaan löi upean lyönnin reiluun neljään metriin.

Scheffler onnistui chipissään ja löi sen avain reiän viereen, joten Burnsin piti upottaa birdie-putti katkaistakseen peli ja edetäkseen finaaliin. Maailmanlistan 15:s onnistui kuin onnistui liruttamaan pallon reikään, vaikka hetken näytti siltä, ettei laittanut palloa tarpeeksi kovalla vauhdilla liikkeelle.

Scottie Scheffler ja Rory McIlroy kohtaavat toisensa pronssiottelussa. KUVAT: GETTY IMAGES

Näin ollen loppuottelussa kohtaavat Cameron Young ja Sam Burns ja loppuottelussa siis Scottie Scheffler ja Rory McIlroy.

Unelmafinaalin sijaan nähdään siis mielenkiintoinen loppuottelu ja pronssiottelu, jossa kohtaa kaksi häikäisevän hyvää peluria.

Tuota pikaa käynnistävät ottelut näyttää suorana Viaplay.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa