Tyry teki kovan pohjatuloksen rahakkaan TrackMan-kiertueen finaalissa – latasi kisa-aamuna itsensä täyteen addrenaliinia Cheekin lyriikoita kuunnellen

Nikke Tyry pelasi Innisbrook Copperheadin kentän kolme alle parin. Nyt hän saa jännittää, mihin tulos riittää.

Next Tour Golf -kiertueen finaalikierros käynnistyi tänään. Nikke Tyry iski heti avauspäivänä taululle pohjatuloksen, joka muiden pelaajien pitää nyt ylittää.

TrackManin järjestämä Next Golf Tour on edennyt viimeiseen vaiheeseen. Finaaliin selvitti tiensä viiden kilpailun yhteispisteiden perusteella sata pelaajaa. Suomesta sadan parhaan joukkoon ylsivät kiertueen neljännen osakilpailun voittanut Nikke Tyry ja Casper Simberg, joka sijoittui viidennessä kisassa kymmenenneksi.

Neljännen osakilpailun tapaan Nikke Tyry pelasi oman kilpailusuorituksensa nopeasti alta pois. Hän kiersi finaalikierroksensa heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä eli tänään. Kiertueen sääntöjen mukaan finaalikierros pitää pelata 22.3–2.4. välisenä aikana.

Tyry teki kelpo pohjat, sillä hänen finaalisuorituksensa Innisbrook Copperhead -kentällä oli 68 lyöntiä eli kolme alle parin. Nyt Tyry saa jännittää puolentoista viikon ajan sitä, kuinka pitkälle tuo tulos riittää.

Voittoon asti hän ei tuloksen usko riittävän. Sen sijaan hän ajattelee omaavansa hyvät mahdollisuudet sijoittua kisassa kympin sakkiin.

”Laitoin kaiken peliin. Tämä oli lähempänä tosi hyvää kuin tosi huonoa”, Tyry kertoi tuoreeltaan kierroksen jälkeen.

Mikäli Tyry sijoittuisi yksin finaalin kymmenenneksi, hän 2 000 dollarin tilin. Finaalin voittajalle maksetaan 20 000 dollaria.

Finaalikisassa pärjäämisen lisäksi Tyry saa jännittää sijoitustaan kiertueen kokonaispisteissä, sillä kymmenen parasta pelaajaa jakaa keskenään 50 000 dollarin potin. Ennen finaalia Tyryn sijoitus oli rankingissa seitsemäs. Eroa kolmanteen sijaan on kuitenkin vain 2 270 dollaria.

Keskiviikkona Planmeca Areenan TrackMan-simulaattorissa pelattiin siis melko suurista seteleistä.

Cheekin avulla addrenaliinia vereen

Tyry kertoi valmistautuneensa finaaliin huolellisesti. Hän pelasi kisakenttä Innisbrook Copperheadin etukäteen 15–20 kertaa. Kisapäivän aamuna hän latautui kierrokseen kuuntelemalla rap-artisti Cheekiä.

”Cheekin ikivihreät mentiin läpi. Pumppasin itseni täyteen addrenaliinia kuuntelemalla hänen lyriikoitaan”, Tyry valottaa.

”Syke on ollut korkeana ennenkin, mutta nyt adrenaliinia oli veressä sen verran, että se näkyi korkeina mailanpäännopeuksina ja mittoina.”

Tyry takoi päätöskierroksella draiverilla 125 mph:n mailanpäännopeuksia, mikä antaa hänelle selvän kilpailuedun lyhyemmälle lyöviin nähden. Vertailun vuoksi: 125 mph on käytännössä sama kuin tilastokärki Cameron Champilla viime kaudella PGA Tourilla.

Champin lyöntipituuksiin Tyry ei kuitenkaan tänään yltänyt, sillä hän menetti hieman mittaa lyönneistä korkeahkon spinnin takia. Riittävän pitkiä ja tarkkoja Tyryn draivit tänään kuitenkin olivat.

”Helpompi kenttä kuin kaksi edellistä”

Tähän asti tulostaso kilpailuissa on vaihdellut jonkin verran. Viidessä ensimmäisessä kilpailussa kolme alle parin tulos on riittänyt sijalle 9–32. Yksi merkittävimmistä tulostasoon vaikuttavista tekijöistä on kentän vaikeusaste. Finaalikenttä Innisbrook Copperheadiä Tyry ei pidä aivan yhtä vaikeana kuin kahta aiempaa muun muassa tasaisten viheriöiden takia. Siitäkin huolimatta, että kentän vaikeusaste on viisi asteikolla yhdestä viiteen.

”Kenttä on helpompi kuin pari aikaisempaa – tai sitten se vain tuntui helpommalta”, hän itse arvioi.

Edellisessä osakilpailussa tulos kolme alle parin olisi riittänyt jaetulle kymmenennelle sijalle, mutta tuossa kilpailussa oli mukana lähes 500 osanottajaa. Finaalissa kilpailijoita on kuitenkin vain viidesosa tuosta, mikä parantaa Tyryn mahdollisuuksia.

Toistaiseksi suomalaisen lisäksi finaalin on pelannut ainoastaan yksi toinen pelaaja: norjalainen nimimerkki Jarand. Hänen tuloksensa oli yhden lyönnin heikompi kuin Tyryllä.

Tyryn sijoitusta kiertueen finaalissa voi seurata täältä.