Hyppää sisältöön

Tyrrell Hattonin peli sujuu ilman huppariakin – sivusi kenttäennätystä 20 tunnin matkustamisen jälkeen

Tyrrell Hatton  otti  salamastartin Las Vegasissa

Viisi ensimmäistä reikää viisi alle pelannut Hatton oli järisyttävän tarkka lähestymisissään Shadow Creekin kentällä Las Vegasissa.

Pitkät matkat, sekä aikaeron bonuksena tuleva jetlag ovat arkipäivää golfhuipuille. Tyrrell Hatton tunnusti huippukierroksensa (63,-7) jälkeen, että lähtökohta BMW PGA Championshipin voiton jälkeen oli vaikea.

”Aikaero rasittaa. Matkalla Englannista kurkkuni kipeytyi, jonka varmasti kuulee äänestäni. Päivä oli pitkä ja olen erittäin tyytyväinen tulokseeni. Nyt minun pitää vaan päästä hotelliin, levätä ja toivottavasti myös nukkua paremmin kuin edellisyönä”, maanantaina 29 vuotta täyttänyt maailmanlistan kymppi totesi.

Hatton loisti torstain avauskieroksella Koreasta USA:n Nevadaan siirretyssä THE CJ CUP:ssa lähestymisillään, joilla hän voitti kilpakumppaneitaan keskimäärin lähes viisi lyöntiä.

Yksi lähestymisistä löysi tiensä reikään 83 metrin matkalta. Hatton on kuluvalla kaudella rikkonut omia rajojaan voittamalla jo talvella ensimmäisen PGA Tourin kisansa Floridassa, sekä edellisviikolla Englannin suurimman kisan, BMW PGA Championshipin.

Maailmanlistalla hän on jo paras englantilainen, mahdollinen ykköstila Nevadassa sinkauttaisi englantilaisen jo kärkiviisikon ( Johnson, Rahm, Thomas, McIlroy, DeChambeau) kantapäille.

The Shadow Creek isännöi ensimmäistä kertaa PGA Tourin kisaa 78 pelaajalle, jotka jakavat vajaan 10 miljoonan dollarin potin. Nimimiehistä lähimpänä Hattonia ovat Xander Schauffele (-6), sekä Jon Rahm (-5). Rory McIlroyn tulokseksi tuli 73,+3. Peräti neljä kertaa tiiauspaikalta varapallon lyöneen Jordan Spiethin peli ei tunnu aukeavan, tuloksekseen tuli sama 74, johon päätyi myös parin kuukauden tauolta palannut Brooks Koepka.

Hattonilla ei ole Las Vegasissa mitään käyttöä Englannin kisassa suurta huomiota saaneelle hupparilleen, sillä koko kisan ajan päivälämpötilat pysyttelevät 30 celsiuksen yläpuolella.

PGA Tour, THE CJ CUP

Etsi luettavaa