Hyppää sisältöön

Turbostartin ottaneet Honkala ja Lindell hyytyivät takaysillä – katso video Honkalan läheltä piti -holarista

Oliver Lindellin kolmas kierros meni plörinäksi Etelä-Afrikassa.

Yksi surkea lyönti tuhosi häikäisevästi aloittaneiden Matias Honkalan ja Oliver Lindellin tuloksen perjantaina.

Matias Honkala ja Oliver Lindell nostivat yleisön odotukset taivaisiin tänä aamuna Vierumäki Finnish Challengen toisella kierroksella. Honkala pelasi loistavissa olosuhteissa etuysin kuusi alle parin tehtyään mm. eaglen 112 metristä kolmosreiällä.

Hän oli 11 reiän birdien jälkeen kierrostaan jo seitsemän alle (yhteistulos -9), mutta bogi reiälle 12 ja tripla reiälle 14 tuhosivat Honkalan mahdollisuuden todella matalaan tulokseen.

Tripla syntyi, kun hänen avauksensa päätyi oikealle väylän oikealla puolella olevaan metsään, jonka mättäistä palloa ei etsinnöistä huolimatta löytynyt.

Näin yksi heikko lyönti tuli todella kalliiksi, vaikka seuraavalla reiällä hän paikkasi erehdystä lyönnillä avattuaan par 3 -reiän aivan reiän viereen. Reikää kohti vierimässä ollut pallo pysähtyi vain kymmenisen senttiä ennen reikää.

Kun päätösreiälle Honkala teki vielä bogin, muodostui Honkalan 18 reiän tulokseksi 69 (-3) Yhteistulos viisi alle parin riittää tässä vaiheessa jaettuun 34. sijaan, ja Honkala nähdään suurella todennäköisyydellä kahdella viimeisellä kierroksella.


  • Ota seurantaan GoGolfin Insta – seuraamme suomalaisten otteita Vierumäki Finnish Challengessä koko viikonlopun ajan.

Kierroksen jälkeen mies oli kuitenkin pettynyt ja paineli harjoittelemaan puttia. Huikeasta alusta huolimatta hän ei onnistunut upottamaan omien laskujensa mukaan kuin yhden putin puoltatoista metriä kauempaa reikää.

Katso Matiaksen haastattelu kierroksen jälkeen tästä:

Sen sijaan Oliver Lindell joutuu jännittämään jatkopaikkansa puolesta.

Porvoolainen pelasi Honkalan tapaan loistavasti etuysin. Yhdeksän reiän jälkeen 22-vuotiaat ikätoverit olivat yhteistuloksissa tasatilanteessa (-8) ja selvästi top 10:ssä. Kymppireiän avauksessa maila kuitenkin pyörähti Lindellin käsissä ja tuloksena oli pullihukki metsään: lost ball.

Tuloskorttiin merkittiin tuplabogi ja mieli meni mustaksi, eikä korttiinkaan tullut enää punaisia pallukoita. Bogit rei’ille 16 ja 18 aiheuttivat sen, että cutin tekemisen kanssa voi tehdä tiukkaa – etenkin jos tuuli tyyntyy illan mittaan.

Tällä hetkellä Lindell on 45:ntenä yhteistuloksellaan neljä alle, kun cut-raja on lyönnin heikompi. Iltapäivän lähtijöistä viimeiset ovat vasta hetki sitten lähteneet kierrokselleen.

Katso Oliverin videohaastattelu alta:

Paras suomalainen on tällä hetkellä amatööri Antti-Jussi Lintunen, joka on tuloksessa -6 (70-68). Hän oli yksi viimeisistä kilpailuun päässeistä suomalaista ja todellakin paikkansa kisassa ansainnut.

Kilpailun kärjessä on Englannin Todd Clements, -13 (65-67).

Nimekkäimmistä suomalaispelaajista Roope Kakko ja Lauri Ruuska ovat tänään iltapäivän vuorossa. Heidän etenemistään kierroksella voi seurata Challenge Tourin tulospalvelusta.

Tulospalvelu

Ota seurantaan GoGolfin Insta – seuraamme suomalaisten otteita Vierumäki Finnish Challengessä koko viikonlopun ajan.

Etsi luettavaa