Hyppää sisältöön

Tuore video Charlie Woodsin svingistä – atleettinen veto saattaa laittaa PNC Championshipin järjestäjät muuttamaan sääntöjä viime vuodesta

Charlie Woodsin svingistä on vuodessa kehittynyt atleettinen veto. KUVAT: GETTY IMAGES JA RUUTUKAAPPAUS

Charlie Woodsin svingi on kuitenkin sekoitus isä-Tigerin nuoruuden lyöntiä ja Rory McIlroyn nykyvetoa.

Mikäli Tiger Woodsin kantapää kuntoutuu joulukuun puoliväliin mennessä, tarjoaa hänen Charlie-poikansa golfin ystäville jälleen paljon ihmeteltävää PNC Championship-kisassa.

Charlien tuore svingivideo nimittäin paljastaa, että vuodessa pojan svingistä on kehittynyt todella atleettinen veto. Se saattaa asettaa haasteita kilpailun järjestäjille.

Reilun parin viikon kuluttua pelattavassa kilpailussa Charlie Woods on nimittäin edelleen 13-vuotias, mikä tarkoittaa sitä, että jos säännöt pysyvät samana kuin viime vuoden kisassa, Charlie saa pelata punaisilta tiiltä.

Punaisilta tiiltä Ritz-Carlton Golf Clubin kenttä on vain noin 5 520 metriä pitkä. Tältä matkalta kenttä jää kaikkien aikojen golfarin pojalle auttamattomasti jalkoihin.

Svingi sekoitus Tigeria ja Roryä

Charlie Woodsin svingi on mielenkiintoinen sekoitus hänen isänsä nuoruuden svingiä ja Rory McIlroyn lyöntiä.

Hän hakee voimaa keskivartalosta, mikä näkyy yhtäältä vahvana lantion kiertona taakseviennissä ja toisaalta niin vahvana läpimenona osuman jälkeen, että vasen jalkaterä kohoaa hieman maasta ja kääntyy lantion kääntymisen myötä vasemmalle.

Tällainen on tyypillistä pituuslyöjille samoin kuin osuma-alueella tapahtuma lievä ponnistus ylöspäin. Liikejärjestys kulkee oppikirjamaista kineettistä ketjua pitkin maasta lantion kautta ylävartaloon.

Rintarangan kiertoliike Charliella on hyvin voimakas sekä taakseviennissä että saatossa, kun lantion kierto on viety loppuun. Erityisesti loppuasento muistuttaa todella paljon Rory McIlroyn nykysvingiä. Saatossa hartialinjojen voimakas kierto aiheuttaa sen, että mailan varsi osoittaa miltei kohteen suuntaan.

Vuosi sitten 12-vuotiaan Charlien avauksen kantoivat noin 200 metriä. Vuodessa hänen olemuksensa on myös muuttunut, sillä hän kasvanut silmin nähden pituutta. Hän myös näyttää hyvin paljon vahvemmalta kuin vuosi takaperin, mikä kielisi siitä, että Woods on jo aloittanut voimaharjoittelun.

Oheinen YouTube-video Charlie Woodsin svingistä on kuvattu jokunen viikko takaperin Floridassa pelatun juniorikilpailun yhteydessä.

Silmämääräisesti arvioiden Charlie Woodsin mailanpäännopeus voisi videon perusteella olla ainakin 105 mph, mikä tarkoittaisi sitä, että pallo voisi lentää ilmassa jopa 240 metrin päähän, mikäli lapa tulee palloon sopivassa kulmassa.

Voi olla punaisten tiiden sijaan Charlie Woods laitetaan Nelly Kordan sekä 55–73-vuotiaiden ammattilaisten tapaan pelaamaan sinisiltä, joilta kenttä on noin 5 900 metriä pitkä.

Etsi luettavaa