Hyppää sisältöön

Tuomas Nukari ja Jonatan Jolkkonen vireessä reikäpelin SM-kisoissa – mitalistien ohjelma jatkuu tiukkana lauantaille

Tuomas Nukarin (vas.) molemmat voittopeli venyivät viimeiselle viheriölle. Iltapäivällä voittajaansa kätteli Otto Vanhatalo (oik.). Kuva: Juha Hakulinen

Muurame Golfissa käynnistyneissä reikäpelin SM-kilpailuissa pelattiin rankka avauspäivä. Ennalta oli tiedossa, että pelaajat joutuvat koville tällä viikolla, mutta osalle pelaajista taisi helle ja mäkinen kenttä tulla silti yllätyksenä.

Miesten puolella 64 pelaajasta on avauspäivän jälkeen karsittu jo 75 prosenttia kotimatkalle, ja 16 parasta on enää jäljellä. Heidän joukossaan on myös viime vuonna lyöntipelin SM-kultaa Pickalassa voittanut Tuomas Nukari.

Tiukat pelit maistuvat Tuomas Nukarille

Aamun ensimmäisessä matsissa Nukari kukisti tiukkojen vaiheiden jälkeen Joonas Hinkkasen 1/0.

Toinenkin ottelu venyi päätösreiälle asti, jossa Otto Vanhatalo joutui tunnustamaan Nukarin vahvemmaksi lukemin 2/0.

”Kiva pelata tiukkoja pelejä. Siinä käydään tunneskaalat läpi kierroksen aikana. Ja kun molemmat matsit kääntyivät vielä itselle voitoksi, niin se oli totta kai kiva”, Tawast Golfia edustava Nukari totesi.

Perjantaiaamuna Nukari kohtaa erittäin kokeneen Eetu Isometsän. He lähtevät kentälle ensimmäisenä parina kello 8.00.

Jonatan Jolkkonen murskasi kaksi vastustajaansa

Miesten sarjassa hurjinta kyytiä avauspäivänä piti edellisen Finnish Tourin osakilpailun Suur-Helsingin Golfissa voittanut Jonatan Jolkkonen, joka voitti avauspäivän matsinsa ylvoimaisin luvuin 7/6 ja 6/5.

Naisten kisassa osa pelaajista oli sijoitettu suoraan toiselle kierrokselle. Torstaina pelattiinkin vain neljä ottelua, joissa haettiin otteluparit kuntoon perjantaille.

Ada Huhtala saa perjantaina vastaansa tuoreille jaloilla otteluun pääsevän Ella Mäki-Tanilan. Kuva: Juha Hakulinen

Yksi torstain voitokkaista pelaajista oli Viipurin Golfin Ada Huhtala, joka oli Aura Golfin Viola Venhomaata etevämpi lukemin 2/1. Venhomaa piti Huhtalaa tiukoilla koko kierroksen ajan.

”Alkuun tuli muutama huono avaus, ja jouduin taistelemaan. En kuitenkaan päästänyt kaveria karkuun, ja siinä tasattiin paljon reikiä. Kun pääsin lopulta johtoon, en päästänyt kaveria enää rinnalle”, Huhtala kommentoi kierroksen jälkeen.

Huhtalan perjantaiaamun vastus on Ella Mäki-Tanila, joka ei torstaina joutunut hikoilemaan kentällä.

Paragolfareiden sarjassa pelattiin torstaina kaksi matsia. Kovinta kyytiä piti Jyväs-Golfin Jani Savolainen, joka kepitti Johannes Siikosen 6/5. Toisessa ottelussa tiensä perjantaille selvitti Simo Kosunen.

Savolaisen tunnelmat hikisen kierroksen jälkeen olivat makeat.

”Etuysillä lyönnit sujuivat hyvin, mutta takaysillä meni vähän henkisellä puolella taisteluksi. Lämpö rupesi tekemään omat tehtävänsä, mutta loppujen lopuksi hallitsin peliä hyvin ja pääsin jatkoon”, hän kertasi.

Perjantaina miesten ja naisten sarjassa pelataan kaksi kierrosta, paragolfarit pelaavat yhden matsin.

Miesten sarjan mitalipeleihin yltäville kolmen päivän urakka on varsin kova, kuusi ottelua ennen launtai-iltapäivän palkintojenjakoa.

Tulospalvelu, miehet

Tulospalvelu, naiset

Tulospalvelu, paragolfarit

Etsi luettavaa