Hyppää sisältöön

Tunteikas ja intohimoinen peli tuo parhaat tulokset

Pelaajan rutiinit ja lyönteihin valmistautuminen on osa tasaisen suorittamisen ylläpitoa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei golfia voisi pelata tunteella.

Voitontahto ja sen tuoma intensiteetti ovat pelaajalle suureksi avuksi. Adrenaliini ja tilanteen tuoma jännitys vievät keskittymisen äärimmilleen ja voivat saada aikaan lähes epäinhimillisen hyviä golfsuorituksia. 

Alla olevassa videossa kilpagolfin parhaita hetkiä ja suurimpia tunteita hyvällä audiolla, eli äänet päälle. Tämä videon jälkeen pitäisi riittää intoa kentälle. 

Pisimmät ja tarkimmat lyönnit syntyvät paineiden alla kun pelaaja osaa hyödyntää tunnetilaa positiivisella asenteella.

Tunteiden hallitsemiseksi ja hyödyntämiseksi on hyvä ymmärtää golfin vaikeus. Onnistuminen on harvinaista ja epäonnistuminen jopa todennäköistä. Loogisesti ajateltuna jos haluaa parhaan mahdollisen tuloksen ei pelaajalla ole varaa negatiiviseen tiuskimiseen tai sitä pahempaan surulliseen itsesääliin.

Huonolla asenteella pelaava golfaaja saa usein mieleeni kysymyksen. Mikä olisi riittävä panos golfkierrokselle, jotta jokainen pelaaja jaksaisi taistella viimeiseen asti luovuttamatta? 

Parhailla pelaajilla on usein suurin intohimo lajia kohtaan. Nämä tunteet voivat nuorempana kuohua yli mutta niitä oppii hallitsemaan. Intensiteetti voi näkyä hiljaisena lujana keskittymisenä riehaantumisen sijaan (ennen pakollisia lopputuuletuksia). Lajin suurimmilla mestareilla on aina ollut kovin voitontahto ja sen tuoma intensiteetti apunaan. Välinpitämätön asenne saa harvoin aikaan huippusuorituksia. 

Monesti parhaat tourpelaajat tarvitsevat enemmän taukoa kilpailemisesta. Viikosta toiseen kaikkensa antaminen käy raskaaksi ja silloin on annettava golfaivojen levätä muiden asioiden parissa. Tästä syystä peräkkäisten golfkilpailujen voittaminen on hyvin harvinaista tourilla. Oma kapasiteetti tunteikaalle pelille ja keskittymisen tasolle on hyvä tiedostaa.

Jos intensiteettiä ja tunnetta löytyy peliin käytä sitä hyödyksi. Kilpailussa pelaat voitosta jokaisella lyönnillä. Hyvä vahva tunnetila auttaa keskittymään parhaisiin lyönteihin kunhan muistat aina tehdä järkeviä valintoja. 

 

Etsi luettavaa