Hyppää sisältöön

Tuloskorttiin 13, tulokseksi silti 75 – entisellä amatöörien maailmanlistan ykkösellä on mielenkiintoinen tausta

Maverick McNealyn tulos räjähti käsiin avauskierroksen 13. reiällä.

Maverick McNealy teki tuloksen 13 reiällä numero 13. Entinen maailmanlistan ykkönen harkitsi aikoinaan tosissaan ammattilaisuran jättämistä väliin.

Web.com Tourilla pelaava Maverick McNealy koki todellisen katastrofin Web.com Tour -kilpailun avauspäivänä torstaina tehtyään par 5 -reiälle tuloksen 13 (+8). 

McNealy pääsi 13. reiän tiiltä ulos vasta kolmannella yrittämällä eli viidennellä lyönnillä. Sen jälkeen hän jatkoi peliä seikkailemalla karheikossa ja ottamalla neljä puttia.

Ihmeellistä tässä on se, että vaikka yhdelle reiän tulos oli kahdeksan yli parin, McNealy selvisti kierroksesta tuloksella 75 (+3).

Kenttä tosin vaikuttaisi olevan helppo, sillä Web.com Tourilla on käynnissä vastaavat tulosmurskajaiset kuin Challenge Tourilla Turkissa, sillä Kiinan Xinjung Zhang johtaa kisaa kolmen kierroksen jälkeen tuloksella 24 alle parin.

McNealy muistetaan entisenä amatöörien maailmanlistan ykkösenä, joka harkitsi tosissaan vaihtoehtoa, ettei siirtyisi ammattilaiseksi vaan jatkaisi uraansa bisneksen parissa. Hän valmistui arvostetusta Stanfordin yliopistosta.

Hänen isänsä on Sun Microsystemsin perustaja Scott McNealy. Oracle osti yrityksen vuonna 2010 noin seitsemällä miljardilla eurolla. Myös Scott-isä on hyvä golfari, yksi parhaista toimitusjohtajatasolla.

Viime kausi oli McNealylle ensimmäinen Web.com Tourilla. Hän jäi kauaksi PGA Tourista, mutta uusi paikkansa haastajakiertueella

 Tämä vuosi on sujunut hänellä paremmin. Hän on ennen tämän viikonlopun kilpailua rankingissa sijalla 14, kun 25 parasta nousee kauden päätteeksi valokeilaan.

Amatöörinä McNealy on päässyt pelaamaan kolme kertaa majoreissa, mutta joka kerran tie on päättynyt kahden kierroksen jälkeen.

Vaikka McNealyn reikätulos oli suuri, se ei ole lähelläkään kiertueen ennätystä tällä kaudella, sillä Ben DeArmond löi helmikuussa 17 kertaa par 4:llä.

Etsi luettavaa