Hyppää sisältöön

Tuliterä golfauto ajettiin järveen Tahko Golf Clubilla: ”Aamyön tuntien ilkivaltaa”

Tahko Golfin Old Coursella Syväriin päätynyt golfauto oli uunituore

Tahkovuoren Old Coursen klubitalon edustalta anastettu golfauto päätyi kentän näyttävimmän par-kolmosen, seitsemännen viheriön vasemmalle puolelle Syväri-järveen.

Tahkolla golfautoilu on viimeisten vuosien aikana lisääntynyt varsin ripeään tahtiin.
Molemmilla 18-reikäisillä kentillä on 20 autoa, jotka ovat lähes jatkuvassa käytössä.

Lauantaina kaikki autot oli pelien päätyttyä palautettu kahden toisistaan muutaman kilometrin päässä sijaitsevian klubitalojen edustoillle.

Aamuyöstä kello 4-7 välisenä aikana yksi Tahkon Old Coursen autoista oli kuitenkin anastettu avaimilla ja ajettu lopulta Syväriin käytännössä klubitalosta katsottuna lähimmästä rannasta.
”Todella valitettava tapaus. Toivoisimme tietysti ihmisiltä järjen käyttöä ja harkintaa silloinkin, kun kesäyössä on vauhti päällä.”

”Tässä on selkeästi kysymys tarkoituksellisesta ilkivallasta, sillä kaikki autot oli illalla palautettu”, taustoittaaa Tahko Golfin toimitusjohtaja Jukka Ilva.

Golfauto ajettiin järveen Old Coursen seitsemännen väylän vasemmalta puolellta.

Golfauto ajettiin järveen Old Coursen seitsemännen väylän vasemmalta puolellta.

Satu Karjalainen

Syvärin rantaan päätynyt auto oli käynnistetty avaimilla, mutta tahallisen tai tahattoman onnettomuuden jälkeen avaimet oli otettu mukaan. 
Tahkolla on yhdet autonavaimet palauttamatta, mutta tästä ei vielä päästä rosvojen perään. Tahkovuorella, kuten useimmilla muillakin kentillä, käytössä olevat avaimet sopivat kaikkiin autoihin ja avaimia jää palauttamatta varsin usein.
On hyvin mahdollista, että järveen päätyneen auton avaimet ovat joltain muulta kentältä kuin Tahkolta.

”Luvattoman ajelun ajankohdan olemme pystyneet  päättelemään, sillä kentän öisen kastelun jälkeen anastetun auton jäljet näkyivät selvinä henkilökunnan tullessa aamulla paikalle”, Ilva jatkaa.
Golfauto nostettiin järvestä päivällä, ja se toimitetaan pääkaupunkiseudulle maahantuojan korjattavaksi. Uuden auton hinta on noin 7 000 euroa.

Rikoksen selvittämiseen johtavista tiedoista Tahko Golf on luvannut palkkion.

Tahko Golf

 

Etsi luettavaa