Hyppää sisältöön

Tulipalo golfpallotehtaalla vei ainakin yhdeksän ihmisen hengen

Taipeilainen golfpallotehdas tuhoutui tulipalossa, jonka syttymissyytä ei vielä tiedetä. KUVAKAAPPAUS: TIMES NOW

Pörssiyhtiötä sakotettiin työturvallisuuden laiminlyömisestä. Tuotantotiloissa varastoitiin 3 000 tonnia räjähdysherkkää ainetta, kun sallittua olisi ollut säilyttää vain 100 tonnia.

Ainakin yhdeksän ihmistä kuoli ja yli 100 loukkaantui tulipalossa taiwanilaisella golfpallotehtaalla viime viikonloppuna. Neljä kuolleista on palomiehiä. Asiasta uutisoi muun muassa uutistoimisto AP.

Tulipalo syttyi perjantaina illalla, ja se saatiin sammumaan vasta seuraavana päivänä. Tulipalo, jonka syttymissyytä ei tiedetä, aiheutti kaksi suurta räjähdystä, joiden seurauksena osa tehtaasta romahti ja ihmisiä jäi loukkuun.

Räjähdykset ovat saattaneet johtua siitä, että tuotantotiloissa säilytettiin yli 30 kertaa sallittua enemmän orgaanisia peroksidejä, jotka ovat räjähdysherkkiä yhdisteitä.

Taiwanin viranomaiset langettivat tästä syystä yritykselle maanantaina noin 75 000 dollarin sakon. Viranomaiset aloittivat myös tutkinnan, jotka saattavat johtaa rikossyytteisiin.

Tehtaan omistaa Launch Technologies -niminen yritys, joka valmistaa vuodessa noin 260 miljoonaa golfpalloa eli noin viidenneksen kaikista golfpalloista maailmassa. Launch Technologies on listattu Taipein pörssiin. Sen kurssi on romahtanut lähes 30 prosenttia viime viikosta.

Yritys toimittaa golfpalloja ainakin Callawaylle, TaylorMadelle, Bridgestonelle, Mizunolle ja Wilsonille.

”Olemme tietoisia tulipalosta, joka tapahtui perjantaina Pingtung Cityn golfpallotehtaalla, ja työskentelemme suoraan Launch Technologiesin ja paikallisten viranomaisten kanssa lisätietojen keräämiseksi. Ajatuksemme ovat palomiesten, työntekijöiden ja kärsineiden perheiden kanssa”, Callaway Golf tiedotti.

Inhmillisten kärsimysten lisäksi tulipalolla saattaa olla vaikutuksia myös golfpallojen saatavuuteen maailmalla, sillä tuotannon käynnistämisessä uudelleen saattaa kestää pitkään.

Etsi luettavaa