Hyppää sisältöön

Tuleeko The Openista kansanjuhla: ”Tavoite on saada alueelle 30 000 katsojaa päivässä”

Royal St. George´s isännöi The Openia viimeksi kaudella 2011

Suomalaispelaajille paikka Royal St Georgesìn kentälle aukeaa vain hyvillä esityksillä ET:n kisoissa.

The  Openin järjestäjän, R&A:n pääsihteeri Martin Slumbers on hyvin optimistinen sen suhteen, että kauden kolmanteen majoriin saataisiin ottaa yleisöä päivittäin jopa 30 000. Se on 75 prosenttia kapasiteetista, joka Royal St George`s kentän alueelle on maksimina asetettu.

”Ainoa asia, jonka tässä vaiheessa voin varmaksi luvata, on se, että The Open pelataan 15.-18.7”, Slumbers kertoi. 

”Vaikka kuinka haluaisimme varmistaa jo nyt mallin, jolla tapahtuma järjestetään, se on mahdotonta. Epävarmuustekijöitä joihin emme pysty vaikuttamaan on varsin paljon.”

Teemme jatkuvasti yhteistyötä Englannin hallituksen ja terveysviranomaisten kanssa neuvotellen siitä, mitä voimme tehdä ja mitä emme.”

The Open oli ainoa miesten major, joka edelliskaudella jäi pelaamatta. Hallitseva mestari on kaudella 2019 Pohjois-Irlannin Portrushisssa pelatusta kisasta Irlannin Shane Lowry.

Suomalaiset hakevat paikkaa Race to Dubai -listan kautta

Suomalaisten osanotto on kiinni siitä, nousevatko he viiden seuraavan viikon aikana Race to Dubai -listalla 20:n joukkoon. Tästä joukosta otetaan näet The Openiin viisi ensimmäistä, joilla ei kategoriaa vielä ole.

Kalle Samoojan sijoitus on ennen viikonloppua 34:s, Mikko Korhosen 44:s, Tapio Pulkkasen 62:s ja Sami Välimäen 110.

Meneillään olevan Tanskan kisan lisäksi pisteitä voi noukkia vielä Porsche Openista, Scandinavian Mixed -kilpailusta Ruotsista, US Openista ja viimeisenä BMW Internationalista juhannusviikolla.

Royal St George`s on ainoa Etelä-Englannissa sijaitseva The Openin rotaatiossa oleva kenttä. Se isännöi kisaa ensimmäisen kerran jo 1890-luvulla.
Edellisen, vuonna 2011 kentällä pelatun Openin voitti Darren Clarke.

US Openin karsinta on myös meneillään. Siinä lasketaan jo pelatun British Mastersin, Tanskan kisan ja Porsche Openin pisteet yhteen. Kymmenen parasta otetaan suoraan listalta. 
Suomalaisista tällä listalla on parhaimmissa asemissa kolmatta sijaa British Mastersissa jakanut Mikko Korhonen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa