Hyppää sisältöön

Tule mukaan live-seurantaan: Tapio Pulkkasen voittotaistelu takaysillä lyönti lyönniltä

Hattu-Tapiolla on viikonloppuna vain voitettavaa Pariisissa

Tapio Pulkkanen taistelee tänään uransa ensimmäisestä European Tour -voitosta Albatross Golf Resortissa lähellä Prahaa. Seuraamme lyönti lyönniltä, miten miehelle käy.

Tapio Pulkkanen lähti päätöskierrokselle kahden lyönnin johdossa, mutta ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen eroa kakkosena oleviin Ruotsin Henrik Stensoniin ja Yhdysvaltain Johannes Veermaniin oli enää lyönti. Pulkkanen oli yhteistuloksessa -14 ja kakkosena oleva kaksikko tuloksessa -13

Jännittävää on se, että kolmikko muodostaa myös kilpailun kärkiryhmän.  Näin etuysin meni. Päivitäthän sivun, niin saat tuoreen tiedon päätöskierroksen kulusta.

18. reikä, 369 m | par 4

Tilanne ennen reikää: Pulkkanen -15 | Veerman -15 | Stenson -12

Veerman on vuorossa ensimmäisenä ja avaa raudalla. Täydellinen avaus keskelle väylää. Stensonin seuraavana: keskellä väylää, mutta paljon lyhyempi kuin Veerman.

Sitten Pulkkanen,..

Auts, pallo menee nyt oikealle karheikkoon toisin kuin äskeisellä väylällä, jossa vasemmalle vedetty avaus johti bogiin. Toivottavasti pallo makaa hyvin!

Crocker tekee birdien päätösreiälle ja siirtyy tulokseen -13. Peterson tekee bogin ja putoaa tulokseen -12.

Pulkkasella jäljellä noin 150-metrinen lähestyminen raffista. Stenson ensimmäisenä vuorossa. Jättää lyhyeksi viheriön alatasanteelle. Todella vaikea lipun paikka aivan viheriön vasemmassa reunassa.

Ja Pulkkasen pallo menee ikävä kyllä vesiesteen. Katastrofi, sanoo  selostaja ja Pulkkanen näyttää vihaiselta itselleen.

Veerman lyö varman päälle rautakasilla keskelle viheriötä. Pulkkasen saumat ovat nyt pienet. Hänen pitää tehdä up&down kaukaa ja Veermanin otettava kolme puttia.

Bogi olisi tärkeä Pulkkaselle siinäkin mielessä, että se riittäisi yksin toiseen sijaan, millä on iso merkitys paitsi pisteiden myös eurojen valossa.

Kelpo pitch noin 60 metristä. Bogiin jää viitisen metriä matkaa.

Veerman varmistaa voiton puttaamalla kolmannen aivan reiän viereen. Nyt Pulkkasella tärkeä putti. Jos hän upottaa, hän on yksi toinen.

Harmittava tupla Tapiolle päätösreiälle epäonnistuneen avauksen takia. Hän jakaa toisen sijan  Sean Crockerin kanssa.

Uran paras sijoitus European Tourilla kuitenkin Tapiolle.

Veerman tekee parin ja ottaa uransa ensimmäisen European Tour -voiton.

Live-seuranta päättyy tähän.


17. reikä, 448 m | par 4

Tilanne ennen reikää: Pulkkanen -16 | Veerman -15 | Peterson -13 | Stenson -12

Pitkä par 4 ja Pulkkasella rauta kädessä. Draiveria ei voi ottaa, sillä vesi tulee helposti peliin. Tähtäimessä on tietenkin väylä, mutta hän ei siihen osu. Edessä vaikea kakkoslyönti.

Sen sijaan Veerman onnistuu avauksessaan. Puukolmonen päätyy keskellä väylää. Samoin onnistuu Stenson samalla mailalla.

Kyseessä on kentän vaikein reikä. Pulkkasen jatkolyönnissä on matkaa noin 190 metriä. Tuplan välttäminen on nyt kaikki kaikessa.

Stenson vuorossa ensimmäisenä. Lyönti on paksu ja ruotsalainen on nyt ulkona voittotaistelusta. Pulkkanen lyö wedgen fiksusti viheriön eteen. Pariin on vielä sauma, mutta tuplaa hän tuskin tuosta tekee.

Veermanin lähestyminen menee pahasti oikealle, mutta viheriölle kuitenkin. Kaksi puttia tuosta paikasta olisi iso helpotus.

Pulkkasen pitch noin 40 metristä jää noin 8 metriä vajaaksi. Pariin on paljon pökellettävää.

Veerman puttaa loistavasti. Pitkä birdie-yritys aivan reiän viereen. Pulkkasen par-putti ei uppoa.

Päätösreiälle Pulkkanen ja Veerman lähtevät tasatilanteesta. Stenson tekee parin ja on kolme lyöntiä pelikavereitaan perässä.
 


16. reikä, 167 m | par 3

Tilanne ennen reikää: Pulkkanen -15 | Veerman -14 | Stenson -14 | Peterson -13

Hieno avaus Pulkkasella. Lyö rautakasin lipun takana olevaan rinteeseen, josta pallo valuu kohti lippua. Näin hänen ei tarvitse flirttailla edessä olevan vesiesteen kanssa. Kelpo birdie-paikka edessä.

Stenson lyö ikävä kyllä pallon veteen. Hänelläkin mailana rautakasi, kuten myös Veermanilla, joka napauttaa aivan lipulle. Voittotaistelusta näyttäisi tulevan kahden kauppa Pulkkasen ja Veermanin välillä.l

Stenson droppaa noin 35 metriin ja nostaa pallon hivenen pitkäksi ja pallo jää reiän takana olevaan rinteeseen. Stenson joutuu puttaamaan bogia kauempaa kuin Pulkkanen ja Veerman birdieä.

Putti ei uppoa ja Stenson putoaa tulokseen -12.

Sen sijaan Pulkkasen rohkea birdie-putti uppoaa ja Kymen Golfin mies tuulettaa vahvasti. Eroa Stensoniin kolme lyöntiä ja Veermaniin yksi, sillä hänkin säkittää birdiensä.


15. reikä, 440 m | par 4

Tilanne ennen reikää: Veerman -14 | Pulkkanen -14 | Stenson -14 | Sean Crocker -13 | Paul Peterson -13

Draiverin käyttöä kuin ruttoa välttelevä Stenson avaa puukolmosella väylälle. Pulkkanen kaivaa bägistä pitkästä aikaa draiverin ja moukari pitkän lyönnin väylälle. Veermanin draivi päätyy karheikkoon.

Samaan aikaan Crocker tekee bogin ja putoaa tulokseen -12.

Stenson lyö hyvän lähestymisen noin 190 metristä viheriölle. Birdieen on kuitenkin matkaa. Veermanin lähestyminen pitkästä heinästä ja noin 30 metriä lyhyeksi. 

Mutta mitä tekee Tapio Pulkkanen – lyö pallon noin 150 metristä jättidraivin jälkeen melkein kuppiin. Birdieen jää vain 20 senttiä jos sitäkään. Mahtavaa veto tiukassa paikassa!

Veerman onnistuu pitch and run -lyönnissään ja tekee parin. Stenson tekee kahden putin parin. Pulkkanen napauttaa lyhyen putin sisään ja siirtyy jälleen yksin johtoon, kun reikiä on kolme jäljellä.


14. reikä, 411 m | par 4

Tilanne ennen reikää: Veerman -14 | Pulkkanen -14 | Stenson -14 | Sean Crocker -13 | Paul Peterson -13

Stenson avaa puukolmosella keskelle väylää. Pulkkanen avaa raudalla lähes yhtä pitkälle. Veermanin avaus menee vasemmalle karheikkoon, mutta pallo näyttäisi jäävän makaamaan hyvin. Linja lipulle on tuosta kohtaa myös loistava.

Pulkkanen lyö ensimmäisenä lähestymisensä. Tällä kertaa Pulkkanen missaa viheriön oikealta yrittäessään korjata aiempia ”pulleja” eli vasemmalle vedettyjä lähestymisiä.

Veerman epäonnistuu pahasti. Karheikosta lähtee flaijeri, joka lentää jopa yli 20 metriä pitkäksi pitkään heinään alamäkeen, josta viheriötä on vain vähän käytettävissä. Todella paha paikka.

Stenson lyö viheriölle ja nappaa nyt edun itselleen…

Veerman taikoo kuitenkin pallon aivan reiän viereen todella vaikeasta paikasta. Lapa on todella auki ja hän lyö yhden päivän parhaista lyönneistä.

Pulkkanen chippaa helpommasta paikasta vain hieman lähemmäksi kuin Veerman. Kaksi paria tulossa – ja hieman lyhyeksi jättävältä Stensonilta kolmas.

Näin myös tapahtuu.


13. reikä, 197 m | par 3

Tilanne ennen reikää: Veerman -14 | Pulkkanen -14 | Stenson -13 | Sean Crocker -14

Pulkkasen avaus menee jälleen reilusti vasemmalle, mikä on ollut hänen missinsä tänään. Pitkä birdie-putti edessä. Loistava juttu, jos kahdella selviää tuosta paikasta.

Veerman avaa hieman Pulkkasta lähemmäksi, mutta pitkä putti hänelläkin on edessä. Samoin tekee Stenson. 

Samaan aikaan 14. reiällä johtoa jakava Crocker joutuu turvautumaan välilyöntiin ja joutuu taistelemaan tosissaan tehdäkseen parin. Kolmas lyönti onnistuu ja jäljellä on parimetrinen hyvinkin säkitettävissä oleva par-putti.

Pulkkanen jättää puttinsa nyt selvästi lyhyeksi. Aiemmin hän on ollut liiankin rohkea. Edessä on todella tärkeä putti, jolla hän voi vielä pelastaa parin.

Stenson puolestaan säkittää lähes samalta matkalta kuin Pulkkanen. Ruotsalainen sai hyvin apua Pulkkasen putista ja upottaa noin 20-metrisen putin, kun pallo valahtaa reikään viimeisillä voimillaan.

Veerman tekee parin, joten Pulkkanen voi upottaessaan pitää kärkipaikkansa. Ja Pulkkanen upottaa noin puolestatoista metristä. Crocker puolestaan sortuu bogiin 14. reiällä.

Jännäksi menee…


12. reikä, 524 m | par 5

Tilanne ennen reikää: Veerman -13 | Pulkkanen -13 | Stenson -13 | Crocker -13

Yhteensä kahdeksan pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä kärkinelikosta, joten voittoon voi nousta vielä monta eri pelaajaa.

Veerman lyö jälleen loistavan avauksen. Tapion avaus on vasemmalla karheikossa, ei kuitenkaan pitkässä heinässä.

Toiseksi viimeisessä ryhmässä pelaava Sean Crocker onnistui tekemään 12. reiälle birdien ja siirtyi johtoon lyönnillä (-14). Crockerille birdie oli neljäs perättäinen, joten hän on tällä hetkellä kentän kuumin pelaaja.

Crocker lyö nipin napin viheriölle vesiesteen yli vaihdettuaan puukolmosen viime hetkellä puuviitosen. Pitkähkö eagle-putti edessä kuitenkin.

Pulkkanen täräyttää raudalla raffista loistavasti hyvään eagle paikkaan forelle hieman lipun ohi pitkäksi. Loistavat veto tähän paikkaan – hyvä Tapio! Stenson on viheriöllä kolmella

Pulkkanen on selvästi lähimpänä, mutta pallossa on mutaa, eikä hän voi palloa puhdistaa, koska pallo on forella. Siirtosääntöä ei kisassa ole käytössä.

Crockerin eagle-yritys menee noin metrin pitkäksi, Stenson puttaa reiän viereen ja Pulkkasella jäi vain tap in, jonka hän käy säkittämässä. Hieno birdie Pulkkaselle.

Veerman laittaa birdien sisään ja samoin tekee Stenson parinsa kanssa. Nyt on kolme pelaajaa tuloksessa -14.


11. reikä, 388 m | par 4

Tilanne ennen reikää: Veerman -14 | Pulkkanen -13 | Stenson -13 | Sean Crocker -13

Kaikki kolme kärkiryhmän pelaajat (Veerman, Pulkkanen ja Stenson) lyövät avaukset puukolmosella väylälle.

Pulkkanen lyö ensimmäisenä – valitettavasti lähestyminen menee ”hihaan” eli voimakkaasti vasemmalla suhteessa jäljellä olleeseen matkaan. Edessä on jälleen todella pitkä putti. Pulkkasella on nyt vaikea jakso edessä ja suunta pitäisi kääntää nopeasti.

Stenson ei myöskään onnistu parhaalla mahdollisella tavalla, vaan hänelle jää pitkähtö birdie-putti. Veermanin lähestyminen näyttää aluksi hyvältä, mutta pallo melkein spinnaa viheriöbunkkeriin.

Pulkkasen putti on hyvä, mutta vähän jää vielä jännitettävää, sillä pariin jää matkaa noin metri. Veerman jättää chipin lyhyeksi. Stenson puttaa niin lähelle, että par on enää muodollisuus.

Veermanin par-yritys menee ohi. Pulkkasella mahdollisuus nousta taas jakamaan johtoa, mikäli upottaa putin.

Ja Pulkkanen upottaa – tärkeä säkitys.


10. reikä, 551 m | par 5

Pulkkanen lyö avauksen oikealle paksuun karheikkoon. Palloa joudutaan etsimään hetken, ennen kuin Pulkkanen löysi itse pallon. Pallo näyttää hautautuneen syvälle pinaattiin. 

Stenson löi puukolmosen vasemmalle karheikkoon ja Verman oikealle karheikkoon viheriön kanttiin.

Ensimmäinen pallo ei onneksi ollutkaan Pulkkasen, vaan hänen oma pallonsa löytyi paremmasta makuulta. Matkaa kolmanteen lyöntiin jäi noin 150 metriä.

Pulkkanen löi täyden wedgen, eikä mitta riittänyt. Sen lisäksi spinni vei palloa taaksepäin, joten edessä on pitkä birdie-putti.

Stenson lyö loistavan wedgen kauempaa ja pääsee hyvään birdie-paikkaan. Veermanin birdie-chippi on hieman paksu ja edessä on kolmen neljän metrin birdie-yritys.

Pulkkasen pitkä birdie-yritys menee reilusti pitkäksi. Edessä on vaikea paluuputti pariin. Pahimmillaan Pulkkasen lyönnin johti vaihtuu 10. reiän jälkeen lyönnin takaa-ajoasemaan.

Putti menee ohi ja bogi korttiin. Stenson ei onnistu birdie-yrityksessään, mutta Veerman laittaa sisään, joten hän johtaa nyt kisaa tuloksella -14 ja Stenson ja Pulkkanen ovat lyönnin perässä (-13).

 

Etsi luettavaa