Hyppää sisältöön

Liity live-seurantaan: Ursula Wikström nousi upeasti uusintaan Irish Openissa

Ursula Wikström pelaa parhaillaan uransa 299:ta Ladies European Tourin kilpailua. KUVA: GETTY IMAGES

Tervetuloa Irish Openin live-seurantaan, jossa Ursula Wikström pelaa voitosta uusintarei’illä. Muista päivittää sivu välillä.

Ursula Wikström aloitti neljännen kierroksen 11 perättäisellä parilla. 12. reiällä tulleen birdien jälkeen tuli harmittava bogi, mutta Wikström jakamaan ensimmäisen kerran kärkipaikkaa tehtyään kolme perättäistä birdieä rei’ille 14, 15 ja 16.

Tsekin Klara Spilkova siirtyi sittemmin johtoon tuloksella -14 tehtyään viimeiselle reiälle birdien.

Wikström teki 17. reiälle parin ja pääsi viimeiselle reiälle, joka on par 5, lyönnin Spilkovaa perässä. Kun Wikström onnistui tekemään birdien, eikä hänen kanssaan pelannut Tanskan Nicole Broch Estrup onnistunut omassaan, uusinta alkoi näyttää selvältä.

Vain kärkiryhmässä pelannut Annabel Dimmock olisi voinut estää sen tekemällä eaglen viimeiselle reiälle. Dimmock ei kuitenkaan onnistunut chippaamaan kolmatta lyöntiä sisään ja kun hän missasi reilun metrin mittaisen birdie-putin, hän jäi niukasti ulos uusinnasta.

Pian alkavassa uusinnassa ovat siis mukana Wikström, Spilkova ja Broch Estrup. Ensimmäisenä uusintareikänä pelataan 18. reikä.


Ensimmäinen uusintareikä (18. reikä)

Odotellaan uusinnan alkua. Pelaajat halaavat toisiaan ja toivottavat onnea. Wikström hymyilee iloisesti, mutta 42-vuotias ei olekaan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

18. reikä pelataan tänään noin 440 metriä pitkänä.

Avaukset

Broch Estrup lyö ensimmäisenä ja osuu keskelle väylää. Samoin tekee toisena lyönyt Wikström, joka lyö normaalia kovempaa yltääkseen kahdella päälle.

Myös Spilkova osuu väylään, mutta sen oikeaan reunaan.

Jatkolyönnit

Spilkova lyö omansa hienosti hieman pitkäksi.

Wikströmin lähestyminen jää hieman lyhyeksi ja oikealle. Edessä on noin 15–20 metrin chippi.

Broch Estrup on vuorossa viimeisenä. Hänen pitkä rautansa päätyy vasemmalle etubunkkeriin.

Uusinta jatkuu todella jännittävänä…

Kolmannet lyönnit

Wikströmin paikka vaikuttaa etukäteen helpoimmalta, ja hän on tänään ollut todella hyvä lähipelissä.

Spilkova on lähimpänä, mutta hänen pallonsa on karheikossa ja chipin hän joutuu lyömään alamäkeen.

Wikström lyö ensimmäisenä ja pallo menee kaksi–kolme metriä pitkäksi. Vaikea birdie-putti edessä.

Broch Estrup lyö hieman paksun osuman ja pallo jää noin viiteen kuuteen metriin. Nyt on Spilkovalla mahdollisuus iskeä. Matkaa reiälle on vain kymmenisen metriä, mutta lie ei ole paras mahdollinen.

Huikea chippi tsekkiläiseltä. Pallo kierähtää reiästä ulos ja jää vajaaseen metriin. Vaikuttaa siltä, että Wikströmin pitää upottaa oma puttinsa pitääkseen voittounelmansa elossa.

Neljännet lyönnit

Voi ei, ohi menee Ursulan putti. Hän olikin kauempana kuin tanskalainen. Nyt ”Unski” voi vain jännittää, mitä pelikaverit tekevät.

Myös Broch Estrup epäonnistuu birdie-putissaan ja tekee parin.

Etu on Spilkovalla, jolla on vain lyhyt putti edessään. Toki paineet ovat kovat.

Tsekki upottaa putin ja Wikströmin on jälleen tyytyminen toiseen sijaan, joita hänellä on tullut urallaan jo peräti yhdeksän.


18. reikä Annabel Dimmock (-13)

Englantilainen voi eaglella estää uusinnan, johon on nyt menossa Wikströmin seuraksi Broch Estrup ja Spilkova, jotka ovat tuloksessa -14.

Hän lyö avauksen keskelle väylää, mutta keskellä puun kasvavan puun lievästä katkeesta jättää kakkoslyönnin par 5:llä lyhyeksi.

Liian aggressiivinen hän ei voi olla, ettei uusinta karkaa.

Chippi ei uppoa, mutta pallo päätyy noin puoleentoista metriin. Haiskahtaa neljän naisen uusinnalta. Varmaa on, että Wikström on mukana uusinnassa. Upeaa Unski!

Dimmockin putti ei uppoa, joten hän putoaa uusinnasta, jossa ovat mukana Ursula Wikström, Klara Spilkova ja Nicole Broch Estrup.


18. reikä Broch Estrup (-14), Wikström (-13) ja Alonso (-12)

18. reikä on kahdella päälle lyötävä par 5.

Alonso ja Broch Estrup osuivat väylään. Wikströmin pallo oli semikarheikossa, josta hän lyö pallon noin 30 metrin päähän reiästä.

Broch Estrup löi pallon rautanelosella niin ikään lyhyeksi noin 30 metrin päähän lipusta. Chippi jää noin kolme metriä lyhyeksi, joten tanskalaisen voitto on kaikkea muuta kuin selvä.

Alonson rautanelonen päätyy chippietäisyyden päähän noin 15 metriä reiästä.

Upeaa, Wikström chippaa avain lipun viereen ja siirtynee todennäköisesti tilanteeseen -14. Mikäli Broch Estrup ei upota puttiaan, edessä on todennäköisesti uusinta.

Wikströmin putin pituus on vajaan metrin.

Broch Estrup valmistautuu pitkään ja huolellisen keskittyneesti todennäköiseen voittoputtiinsa…

Putti ei uppoa, joten edessä on todennäköinen uusinta, mutta liittyykö Wikström seuraan?

Ensin on vuorossa Alonso noin kolmesta metristä. Putti menee ohi ja espanjalainen jää tulokseen -12.

Wikström liittyy seuraan ja tuulettaa rivakasti. Hän pelaa päätöskierroksen upeasti 68 lyönnillä päätyen tulokseen -14.


18. reikä Maguire

Irlannin Leona Maguire pitäisi saada chippi sisään päätösreiällä noustakseen eaglella tasatulokseen kärjen kanssa. Yritys on hyvä, mutta chippi menee noin metrin pitkäksi.

Maguiren birdie-putti uppoaa ja hän nousee jakamaan kolmatta sijaa. Viheriö tyhjenee ja Wikströmin ryhmä pääsee lyömään jatkolyönnit.


17. reikä Dimmock

Dimmock lyö avauksen par 3 -reiällä lyhyeksi viheriöstä. Hän chippaa ja pallo vierii aivan reiän vierestä ja jäljellä on lyhyehkö par-putti. Putti uppoaa ja Dimmock jatkaa tilanteesta -13 päätösreiälle. Kärki on tässä vaiheessa tilanteessa -14.

Etsi luettavaa