Hyppää sisältöön

Tuhkasta Portugal Mastersin kärkeen noussut Brandon Stone: ”Fysiikka kuntoon ja vauhtia mailanpäähän”

Brandon Stone on rohkaiseva esimerkki  siitä

26-vuotias etelä-afrikkalainen on pelannut koko kauden täysin vihkoon, Vilamourassa hän on pelannut kolme kierrosta häkellyttävän hyvin ja johtaa kolmella.

European Tourin kauden viimeisessä varsinaisesssa kilpailussa kärkiparin muodostavat  Brandon Stone (-15) ja Dean Burmester (-13).

Molemmat lyövät palloa pelotta ja pitkälle, todellakin yleisöön menevällä tavalla.

Johtopaikkaa voidaan pitää ET: koko kauden yllättävimpänä, sillä Stonen paras sijoitus 21:ssa kilpailussa on 21:s. Hän on karsiutunut 13 kertaa, eikä mitään ennusmerkkejä paremmasta vireestä ollut näköpiirissä ennen kisan käynnistymistä.

”Pelasin fantastisesti lauantain kierroksen. Taisin saada 18 viheriöosumaa. Nautin totisesti tästä viikosta ja lämpimistä ilmoista. Hyvä fiilis ja peli kulkee”, Stone myhäili kierroksen jälkeen TV-haastattelussa.

Perimmäinen kysymys kuitenkin kuuluu, miten umpisurkeasti koko kauden esiintynyt Stone on saanut itsensä tuloskuntoon?

”Olen tehnyt kovasti töitä valmentajani kanssa svingin parantamiseksi. Olemme keskittyneet etenkin siihen, miten saan mailanpäähän vauhtia ja pallon lentämään pitkälle. Nyt mailanpäässä on vauhtia 120 mailia tunnissa ja kykenen lyönnin pituudella ottamaan melkoisesti etua kilpailijoihin nähden”, Stone totesi.

”Aiemmin pistin liian paljon huomiota siihen, että pallo lensi suoraan. Fysiikan kehittäminen, salilla treenaaminen on myös noussut tärkeäksi osaksi harjoitteluani”, iloluontoinen Stone jatkoi analysiään.

Stone päätti pistää asioita golfissaan uusiksi, sillä hän huomasi, että menestystä tuli kolmesta ET:n voitosta huolimatta turhan harvoin.

”Tavoitteeni on päästä tasolle, jossa pystyn pelaamaan entistä huomattavasti useammin kärkitaistoissa.”

Kilpailu Portugal Mastersin voitosta voi käydä sunnuntaina tiukkana, sillä 13 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä.

Mikäli Stone voittaa, hän tekee melkoisen taikatempun hurjalla tasonnostollaan. Etelä-afrikkalainen pelaa sunnuntaina ilman paineita, sillä Scottish Openin voitto edelliskaudelta antaa hänelle pelioikeuden ET:lle myös kaudelle 2020.

Pulkkanen ja Samooja tähyävät kymmenen joukkoon

Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja jakavat sijalukua 17:s tuloksella seitsemän alle.  Samoojan tulos kolmannella kierroksella oli 68, Pulkkasen 69. Mikko Korhosen (72-67-73,-1) hyvä ote ei pitänyt, hän putosi sijaluvulle 61.

Pulkkanen teki lauantaina eaglen 17:lla. 

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan päätöspäivän suorana lähetyksenä klo 14.30-19.00. Selostuksesta vastaa Teemu Tyry

Tulospalvelu

Etsi luettavaa