Hyppää sisältöön

Tuhansien taalojen reikä – ET-karsintoihin osallistunut yhdysvaltalaispelaaja diskattiin ensimmäisen karsintavaiheen ensimmäisellä reiällä

Blake Abercrombieta ei varmasti naurattanut, kun hänet diskattiin viime viikolla Tanskassa. KUVA: GETTY IMAGES

European Tourin karsinnat tulivat kalliiksi yhdysvaltaisgolfarille sangen typerän sääntövirheen takia.

European Tourin karsintoihin osallistuminen ei ole halpaa lystiä. Pelkkä osallistumismaksu kustantaa 2 000 euroa. Sen lisäksi tulevat päälle vielä matkakulut, jotka saattavat nousta useisiin tuhansiin euroihin, mikäli karsintoihin saapuu Yhdysvalloista, kuten Blake Abercrombie teki.

Abercrombie on entinen PGA Tour Canadan and PGA Tour Latinoamerican pelaaja, joka lähti hakemaan uutta nousua uralleen DP World Tourilla tai Challenge Tourilta, jonne myös ET:n karsinnoista on mahdollista saada paikka.

Abercrombie osallistui viime viikolla samaan Tanskan-karsintaan kuin Suomen Matias Honkala, joka eteni 72 reiän jälkeen toiseen karsintavaiheeseen.

Abercrobielle kävi kuitenkin ohraisesti, sillä hän ehti pelata vain yhden reiän, ennen kuin hänet suljettiin pois kilpailusta.

Diskauksen syy: etäisyysmittarin käyttäminen.

Vaikka etäisyysmittareita saa käyttää entistä useammissa golfkilpailuissa, European Tourin karsinnoissa se on kiellettyä. Se on jopa niin ankarasti kiellettyä, että jo kertalaakista pelaaja tuomitaan diskatuksi.

Rangaistusta voi pitää kohtuuttomana, mutta säännöt ovat sääntöjä, ja kilpailumääräyksiin on aina hyvä tutustua ennen tärkeitä kilpailuja, ettei kallis osallistumismaksu mene hukkaan.

Oppirahoja, joku voisi sanoa.

Etsi luettavaa