Hyppää sisältöön

Tsekkigolfari näytti hauista Mallorcan finaalissa – superyllättäjä Challenge Tourin ykköseksi!

Ondrej Lieser nousi kuin tuhkasta Challenge Tourin kuninkaaksi

Ondrej Lieser pelasi haastajakiertueella vain viisi kisaa ja nousi pistelistan ykköseksi sekä European Tourin kortin haltijaksi kaudelle 2021.

Golfissa tapahttuu usein ihmeellisiä asioita. Challenge Tourin tynkäkaudella 2020   pelattiin vain 11 kisaa, joista Tourin finaali viikonloppuna Mallorcalla ratkaisi niiden viiden pelaajan nimet, jotka saavat kohtuullisen hyvän kortin European Tourille vuodeksi 2021.

T-Golf & Country Clubilla pelattiin tasainen kisa, jossa ykköseksi hilautui viimeisellä kierroksella Tsekin 29-vuotias Ondrej Lieser (-11).  Lähes kymmenen vuotta ammatikseen minitoureja kiertänyt  Lieser  säväytti Challenge Tourilla päättyneellä kaudella tavalla, jollaista ei ole aiemmin koettu.

Viisi pelaamaansa kilpailua tuottivat järjestyksessä sijaluvut 44, 13, neljäs, ensimmäinen ja ensimmäinen. Tour Finalin ykköstila merkitsi myös sitä, että tsekki voitti koko kiertueen rahalistan, (116 344 euroa) jota myös samoilla numeroilla pistelistaksi kutsutaan.

Aivan uskomatttomaksi Lieserin menestyksen tekee se, että hän on vuosien 2008-2019 aikana päässyt pelaamaan22 kisaaa kakkoskiertueella sijoittumatta kertaakaan 20:n joukkoon. Yleisin merkintä nimen perässä on ollut MC. 

Menestyksen takana on vaimo…

Ennen hänen kolmea viimeistä kisaansa maailmasta tuskin löytyi yhtään ihmistä – Lieser mukaanlukien – joka olisi edes uneksinut hänen voittavan Tourin pistelistan. Niin siinä kuitenkin pääsi sijoitusten neljäs, ensimmäinen ja ensimmäinen jälkeen käymään.

Vastaavaa kehityskaarta ei Challenge Tourilla ole kiertueen historiassa. Lieserin kolmen kisan sarjaa hänen aiempi historiansa huomioiden voidaan kutsua CT:n kaikkien aikojen kovimmaksi ”suonenvedoksi” ja tuhkimotarinaksi.

”Omistin tämän voittoni vaimolleni, joka on pelastanut golfurani. Kun tapasin hänet neljä vuotta sitten, olin lopettamassa kilpailemisen. Hän tukee ja kannustaa minua jatkuvasti, on henkinen valmentajani,”, 62 000 euroa ykköstilastaan ansainnut Lieser ylisti.

Lieser on ensimmäinen tsekki, jolla on European Tourin kortti. ET:llakin hän on villeillä korteilla pelannut ilman menestystä, muun muassa kotimaansa pääkiertueen kisoissa.

Kärkiviisikon muut kortin hankkineet ovat Saksan Marcel Schneider, Espanjan Pep Angles, sekä Englannin Richard Mansell ja Matt Ford.

Oliver Lindellin tulostaso hiipui finaalissa

Oliver Lindellille jäi vielä iso mäki kavuttavaksi, jotta paikka European Tourille avautuisi

Oliver Lindellille jäi vielä iso mäki kavuttavaksi, jotta paikka European Tourille avautuisi

GETTY IMAGES

Oliver Lindell (70-72-73-74,+5) oli ainona suomalaisena mukana 45 parhaan finaalissa. Sijaluvuksi tuli 16 lyöntiä Lieseriä heikommalla tuloksella 37:s.

Listasijoitus on kuitenkin uran paras, 21. Lindell ansaitsi kiertueella vajaat 31 000 euroa.

Roope Kakon sijaluku oli 60:s,  ansiot 11 682 euroa.

Janne Kaske löytyy listan sijalta 103., Kim Koivun sijoitus on 191.

Challenge Tour Final, tulokset

Challenge Tour 2020, Road to Mallorca

Etsi luettavaa