Hyppää sisältöön

TS: Kultaranta hakee yrityssaneeraukseen

Kultaranta Golf sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla.

Naantalilaiset Kultaranta Golf ja Kultaranta Resort ovat hakeneet yrityssaneeraukseen, kirjoittaa Turun Sanomat.

Kultaranta Golf ja Kultaranta Resort ovat taloudellisissa vaikeuksissa. Yrityksiä on haettu velkasaneeraukseen. Kultaranta Golfin toimitusjohtaja Pekka Jokisuu kertoi Turun Sanomille, että talousvaikeuksien syynä on heikosti sujunut tonttikauppa.

Jokisuu sanoi lehdelle, ettei järjestelyllä ole vaikutusta yhtiön päivittäisiin toimintoihin tai palveluihin. Kultarannan yhtiöistä Resort pyörittää 18-reikäistä golfkenttää, ravintolaa ja majoitusliiketoimintaa. Kultaranta Golf puolestaan omistaa maat ja tekee bisnestä kiinteistökaupoilla.

Tonttikauppa tyrehtynyt

GoGolfin tietojen mukaan Kultaranta Golfin tonttikauppa on ollut hiljaista kolmen viime vuoden ajan. Vielä vuonna 2013 kauppa näytti tilinpäätöstietojen mukaan käyvän hyvin, sillä liikevaihtoa kertyi lähes viisi miljoonaa euroa ja voittoakin puoli miljoonaa. Sitten kiinteistökauppa tyrehtyi, ja vuodet 2014 ja 2015 olivat raskaasti tappiollisia. Yritys teki noina vuosina peräti 1,7 miljoonaa euroa tappiota.

”Kultaranta Golf myi vielä vuonna 2013 tontteja ja huoneistoja 4,8 miljoonalla eurolla, mutta nyt olen saanut myytyä 40 uudesta tontista vain 7,5 tonttia. Kuitenkin ilahduttavaa on, että kiinnostus tontteja kohtaan on kasvanut selkeästi loppuvuoden aikana”, Jokisuu sanoi Turun Sanomille.

Naantalin Luonnonmaalle eli alueelle, jossa Kultaranta sijaitsee, on myös haettu asuntomessuja vuodeksi 2022. Kultaranta on hankkeessa mukana ja sen uskotaan piristävän tonttikauppaa. Jokisuu kuitenkin harmitteli Turun Sanomille, että hanke on edennyt hitaan puoleisesti.

Palveluliiketoiminnan suunta kääntynyt?

Myös Kultaranta Resortin harjoittama palveluliiketoiminta on tehnyt pitkään miinusta. Pelkästään vuosien 2011-2014 tappiota on kertynyt noin 2,4 miljoonaa euroa. GoGolfin tietojen mukaan palveluliiketoiminnan taloudellinen kehitys on parantunut ja kassavirta kääntynyt plussan puolelle. Aiempien vuosien tappiot rasittavat kuitenkin yhtiön taloutta.

Yrityssaneerauksen tarkoituksena on tervehdyttää taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneen yrityksen liiketoiminta. Se edellyttää kuitenkin päävelkojien hyväksyntää, sillä usein yrityssaneerauksessa neuvotellaan yrityksen velkoja pienemmiksi tai haetaan niille lisää maksuaikaa. Yrityssaneeraukseen pääsyä haetaan käräjäoikeudelta ja sen vaihtoehtona on usein konkurssi.

GoGolfin tietojen mukaan Kultarannassa suhtaudutaan positiivisesti siihen, että yritykset pääsevät velkasaneeraukseen. 

Etsi luettavaa