Hyppää sisältöön

Trumpin golfhuijauksista riitti sisältöä kirjaksi asti: ”Golf on kuin pyöräilysortsit – se paljastaa miehestä paljon”

Uudessa kirjassa yli 100 ihmistä kertoo

Donald Trumpin lukemattomista golfhuijauksista on syntynyt kirja. Commander in Cheat: How Golf Explains Trump ilmestyy huomenna.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että Donald Trumpin golfhuijauksista julkaistaan kirja. Lehti perusti uutisensa Washington Post -lehden juttuun. Kirjan takana on Sports Illustrated -lehden entinen toimittaja Rick Reilly, joka on itsekin päässyt tai joutunut pelaamaan Yhdysvaltain nykyisen presidentin kanssa.

Trumpin golfhuijauksista on kirjoitettu vuosien mittaan runsaasti. Uuteen kirjaan on koottu Trumpin kanssa pelanneiden ihmisten kokemuksia pelikierroksesta. Reilly on haastatellut kirjaan yli sataa Trumpin kanssa golfannutta tai muuten golfin parissa tekemisissä ollutta ihmistä.

Mukana on kuitenkin myös vähemmän julkisuudessa olleita tarinoita Trumpin golfvedätyksistä. Reillyn mukaan golf on kuin pyöräilysortsit – se paljastaa miehestä melko paljon.

Kirjan mukaan Trump ei esimerkiksi keskity parantamaan pelkästään oman pallonsa paikkaa kepulikonstein, vaan hänen väitetään myös sabotoivan pelikaveriensa peliä. Yksi golftarinoista kertoo siitä, kuinka Trump oli heittänyt tilaisuuden tullen ESPN-kanavan selostajan Mike Tiricon pallon hiekkaesteeseen, kun tämä oli täräyttänyt avauksen 210 metrin päästä viheriölle.

Tilannetta todistanut caddie oli paljastanut asian myöhemmin Tiricolla, joka ei ollut nähnyt tapausta, koska viheriö ei ollut näkynyt tiiauspaikalle.

”Tiedätkö sen lyönnin viidennellä reiällä?” caddie kysyi tuolloin Tiricolta. ”Se oli noin kolmen metrin päässä reiästä. Näin, kun Trump heitti pallon bunkkeriin.” 

Kirjan mukaan Trump myös keksii tarinoita golfbisnestensä edistämiseksi. Esimerkiksi hänen yhtä kenttäänsä markkinoidaan sillä, että suunnittelija Rick Fazio on sanonut sen olevan hänen paras luomuksensa.

”En usko, että muotoilin asian aivan noin”, Fazio oli kommentoinut asiaa Reillylle.

Lisäksi kirjassa kerrotaan Trumpin Washingtonin-kentästä, jossa on muistomerkki paikalla kuolleille sisällissodan uhreille, vaikka historian tutkijoiden mukaan paikassa ei ole käyty mitään taistelua.

Kirjan esittelytekstissä kerrotaan, että monet likaisista tempuistaan Trump on oppinut ammattihuijareilta, joiden kanssa tämä pelasi julkisilla kentillä yliopistoaikonaan.

Kirja Commander in Cheat: How Golf Explains Trump ilmestyy huomenna.

 

Etsi luettavaa