Hyppää sisältöön

Trump saa hatkat New Yorkissa sijaitsevalta golfkentältä – vaatii kymmenien miljoonien korvauksia

Bronxin kaupunginosassa sijaitseva Ferry Pointin kenttä avattiin vuonna 2015.

Donald Trumpin sopimus New Yorkissa sijaitsevan golfkentän operoimisesta pitäisi päättyä marraskuun puolivälissä, mutta entinen presidentti ei aio luopua kentästä ilman taistelua – tai messevää korvausta.

Trump Links at Ferry Point -kenttä tunnetaan jatkossa ainoastaan nimellä ilman etuliitettä, sillä uuden kenttäoperaattorin on määrä ryhtyä pyörittämään kenttää marraskuun puolivälissä.

Uudeksi kenttäoperaattoriksi on valittu atlantalainen Bobby Jones Links, mutta mutkia on vielä matkassa.

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin yhtiö ei aio luopua kentästä halvalla.

Sopimus irtisanottiin loppiaisen tapahtumien jälkeen

New York ryhtyi purkamaan sopimustaan Trumpin yhtiön kanssa alkuvuonna sen jälkeen, kun Trumpin katsottiin kannustaneen kannattajiaan valtamaan Yhdysvaltain kongressitalon loppiaisena.

Trump oli aiemmin hävinnyt presidentinvaalit Joe Bidenille, mutta ei suostunut tunnustamaan tappiotaan vaaleissa.

”Yllyttäminen kapinaan Yhdysvaltain hallitusta vastaan ​​on selvästi rikollista toimintaa”, New Yorkin pormestari Bill de Blasio sanoi tuolloin. ”New Yorkin kaupungilla ei ole enää mitään tekemistä Trumpin yhtiöiden kanssa.”

New Yorkin kaupungin puisto-osasto päätti purkaa sopimuksen vuonna maaliskuussa. Lopullisesti sopimuksen pitäisi päättyä 14. marraskuuta. 

Trumpin organisaatio ei ole kuitenkaan niellyt sopimuksen purkamista pureksimatta. Kesäkuussa Trump riitautti sopimuksen katkaisemisen sillä perusteella, ettei New Yorkilla ollut lain mukaan oikeutta katkaista sopimusta golfkentän ja kahden luisteluradan pyörittämisestä.

Trumpin mukaan kyseessä on ”poliittinen kosto”.

Hän hakeekin New Yorkilta 30 miljoonaa dollaria vuokrasopimuksen ennenaikaisesta purkamisesta. Mikäli kaupunki ei summaa maksa, Trumpin yhtiö ei aio luovuttaa kenttää uudelle operaattorille. 

Suurta summaa perustellaan sillä, että Trumpin yhtiö rakennutti kentän loppuun ja lisäksi myös klubitalon, joka maksoi tiettävästi noin 10 miljoonaa dollaria.

Trumpin lakimiehet ovat lehtitietojen mukaan myös uhkailleet muita potentiaalisia operaattoreita ryhtymästä pyörittämään kenttää.

Uusi operaattori ilman kilpailutusta

Myöskään uuden toimijan valinta ei ole mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti, sillä alkuun operointi annettiin ilman kilpailutusta CORE Services Groupin perustamalle yhtiölle.

CORE Services Groupilla ei ole aiempaa kokemusta golfkenttien pyörittämisestä. Sen sijaan se tarjoaa muun muassa yömajoja New Yorkin kodittomille.

Päätöstä antaa operointioikeus sosiaalipalveluja tarjoavalle yritykselle kummasteltiin mediassa ja myöhemmin CORE Service Group vetäytyi hankkeesta ja neuvotteluja päätettiin jatkaa  Bobby Jones Linksin kanssa.

The City -verkkolehden mukaan CORE Services Groupin vuokrausehdot olisivat olleet hieman paremmat kuin Trumpin golfyhtiön.

Kenttä avattiin vuonna 2015.

Etsi luettavaa