Hyppää sisältöön

Trump mainosteli omaa kenttäänsä Twitterissä: Perustuslain vastainen twiitti?

Donald Trump kehui omaa kenttäänsä mahdollisesti maailman parhaaksi Twitterissä

USA:n presidentti Donald Trump sekoittaa usein golfharrastuksensa presidentin työhönsä. Tällä kertaa oranssitukka päätti alkaa Twitterissä mainostamaan omaa kenttäänsä.

Donald Trump paukutti Twittertililleen melkoisen mainoksen. Mies päätti twiitata omasta kentästään Skotlannissa kertoen sen olevan todennäköisesti maailman paras. Hän myös kertoi sen edesauttavan yhteistyötä Yhdistyneen Kuningaskunnan kanssa. 

USA:ssa pohditaankin nyt onko twiitti perustuslain vastainen. Kyseessä on jonkin sortin kohteliaisuus vieraalle kansakunnalle ilman suuremman hallinnon määrittämää lupaa. Kyseessä on historiaan jäänyt kirjaus, jonka tarkoitus oli estää vanhoja hallitsijoita päätymästä eturistiriitaan antaen tai vastaanottaen lahjuksia Euroopan kansakuntien hallitsijoilta. 

Toinen hyvä kysymys on, kuinka soveliasta presidentin on mainostaa oman yrityksensä toimintaa presidenttikauden aikana. Toisaalta Trumpin toiminta on ollut monintavoin kyseenalaista lähes päivittäin, joten yksi kohu lisää tuskin sen suuremmin muuttaa tilannetta. 

Varsinainen artikkeli Golf.com -sivustolla avaa perustuslain sanankäänteitä huomattavasti laajemmin. 

 

Etsi luettavaa