Hyppää sisältöön

Trump golfaa huomattavasti useammin kuin Obama presidenttinä

Donald Trump on pelannut golfia useammin kuin Barack Obama samassa ajassa presidenttinä.

Golf on saanut Donald Trumpin avulla paljon julkisuutta viimeisen kolmen vuoden aikana.

Donald Trumpilla on takana lähes kolme vuotta presidenttiyttä. Tänä aikana presidentti on viettänyt tilastonikkarien mukaan jopa joka neljännen päivän golfkentällä. 

Tahti on huima, kun sitä vertaa esimerkiksi Barack Obaman tilastoihin. Eräiden lähteiden mukaan Obama golfasi ensimmäisen kolmen vuoden aikana 93 kertaa, kun eri lähteiden mukaan samassa ajassa Trump on bongattu golfkentältä 240 kertaa.

Asialla on sinänsä merkitystä, koska Barack Obaman ollessa presidenttina Trump jaksoi nalkuttaa Twitterissä siitä, kuinka Obaman viranhoito kärsii jatkuvasta golfaamisesta.

”Huolimatta kaikista ongelmista ja vaikeuksista, joista Yhdysvallat kärsii, presidentti Obama viettiä päivän golfkentällä”, Trump twiittasi esimerkiksi vuonna 2014.

Pata kattilaa soimaa, voisi sanoa, sillä hiljattin New York Times kirjoitti, että Trumpin tärkeitä neuvotteluja ja puheluja koskien esimerkiksi Ukrainan sotilasavun jäädyttämistä, on jouduttu järjestelemään uudestaan Trumpin golfkierrosten vuoksi.

Trump ja golf on mainittu yhdysvaltalaisten tv-yhtiöiden twiiteissä lähes 12 000 kertaa sen jälkeen kun hänestä tuli presidentti. Samaan aikaan Obamasta ja golfista twiitattiin noin 1 700 kertaa.

Golf saa kieltämättä Trumpin kautta paljon paljon julkisuutta. Kokonaan toinen asia on se, onko kaikki julkisuus tässä tapauksessa hyvää julkisuutta.

Etsi luettavaa