Hyppää sisältöön

Tour-vinkki: Näin hyödynnät bouncea chipissä

Bounce-kulman ansiosta maila ei kaivaudu maahan.

Adam Scottin tekniikka on malliesimerkki golfin kaikilla osa-alueilla. Tässä videossa Scott näyttää chippitekniikan, jota tour-pelaajat suosivat kovalla alustalla.

Tekniikan on oltava kunnossa, kun chipataan nopeille griineille kovalta ja lyhyeksi leikatulta alustalta. Kun pelaaja käyttää bouncea apunaan, puhtaan osuman saaminen helpottuu. Bounce tarkoittaa mailan pohjan kulmaa suhteessa maahan.

Huomioi Adam Scottin alkuasento. Siinä mailan varsi osoittaa suoraan ylöspäin. Silloin bounce saadaan peliin ilman, että lapaa avataan. Bouncea käyttämällä maahan voidaan tulla aggressiivisesti ilman pelkoa duffista.

Katso hidastetusta videossa, kuinka maila liukuu maan pintaa pitkin. Bounce toimii kilpenä maata vasten, eikä etureuna kaivaudu maahan.

Adam Scott on kovassa vireessä.

Alkuasennon jälkeen pelaajan tärkein tehtävä on lyödä palloon riittävän jyrkästi mutta kuitenkin niin, että mailan varsi pysyy osumassa lähes pystysuorassa. Näin syntyy hieman tavallista korkeampi lentokaari, jossa on yleensä hieman spinniä ja hyvä kontrolli.

Ei muuta kuin harjoittelemaan!

Etsi luettavaa