Hyppää sisältöön

Tour Championship – Kaikki valmiina kauden finaaliin

Dustin Johnson on FedEx Cup pisteiden kärjessä.

FedEx Cup on saavuttanut tavoitteensa PGA Tour kauden huipennuksena. Edessä on jännittävä viikko ja voittajalle tuttu 10 000 000 dollarin bonus.

FedEx Cupin luoma jännitys tiivistyy mukavasti kauden päätöskilpailussa. Tour Championshipin areena on jälleen East Lake Golf Club Atlantassa mutta tänä vuonna kentän yhdeksiköt pelataan käännetyssä järjestyksessä. Näin kilpailun loppuratkaisuun saadaan ehkä lisää dramatiikkaa kun kierros päättyy par kolmosen sijaan par vitoseen. 

Jäljellä on enää kauden 30 parasta ja pisteiden mukaan on todennäköistä, että FedEx Cupin voittaa se, joka voittaa Tour Championshipin. Parhaat ehdokkaat löytyvät FedEx Cup pisteiden kärkiviisikosta.

1. Dustin Johnson pelaa uransa parasta kautta ja on kilpailun selkeä ennakkosuosikki. BMW Championship voitollaan hän on FedEx Cupin kärjessä. Tilastollisesti Johnson on hurjassa vireessä. Kaksi viikkoa sitten hän oli kilpailun pisin draivaaja ja osui silti viikonloppuna 79% väylistä. Lisäksi Johnson muuttanut lähestymisissä heikkouden vahvuudeski. Tällä kaudella hän yksi tourin parhaista lyhyillä raudoilla ja wedgeillä. Ainoa pelin heikkous on ajoittain ailahteleva puttaaminen. 

2. Patrick Reed voitti playoffien avauskilpailun ja on ollut lähellä FedEx Cup pisteiden kärkeä koko kauden. Reed onnistuu tasaisesti pelin kaikilla osa-alueilla mutta lähipeli on tärkein ase parhaiden pallonlyöjien päihittämiseen. 

Jason Day on maailman paras puttaaja.

Jason Day on maailman paras puttaaja.

GettyImages

3. Jason Day venäytti selkänsä BMW Championshipissä ja joutui keskeyttämään kilpailun. Vamma ei silti ole kovin vakava. Selkä nitkahti Dayn asettaessa palloa tiille ja on jo toinen tällä kaudella ilmaantunut yllättävä selkäkipu. Viimeksi selkä jymähti jumiin vauvan vaippoja vaihtaessa. Kyseessä ei siis ole rasituksesta tai svingin paineesta syntyvä kipu. Kivun saattaa kuitenkin laukaista pienikin väärä liike tai asento. Ongelma on jäänne vuonna 2014 todetusta välilevyn pullistumasta.

Nyt Dayn selkä on hyvässä kunnossa, eikä kipu vaikeuta lyömistä tai tämän viikon peliä. Kuntoutuksen kannalta tärkeintä on noudattaa tiukkaa treeniohjelmaa. 

4. Adam Scott dominoi kauden alkua Floridassa voittamalla Honda Classicin ja WGC Cadillac Championshipin. Tällä kaudella Scott on lyönyt palloa paremmin kuin koskaan aikaisemmin urallaan. Strokes Gained tilastojen mukaan Scott on tourin paras pallonlyöjä kun otetaan huomioon kaikki eri osa-alueet. Tämän vuoden playoff kilpailuissa hän on sijoittunut kolme kertaa peräkkäin neljänneksi. 

Adam Scott osui lauantaina vain kahteen väylään.

Adam Scott on maailman paras pallonlyöjä.

GettyImages

5. Paul Casey kiri FedEx Cupin kärkiviisikkoon sijoittumalla kakkoseksi kahdesti peräkkäin. Hän on pelannut viisi viimeistä kilpailuaan yhteistulokseen -48. Viimeiset kaksi kautta Casey on ollut yksi tourin parhaita pallonlyöjiä. Kehno puttaaminen ei kuitenkaan ole riittänyt viemään voittoon asti. 

Erikoismaininan saa pisteissä kuudentena oleva Rory McIlroy, joka varmasti mielii FedEx Cupin ja maailmanlistan kärkeen. 

Lähtöajat

Etsi luettavaa