Hyppää sisältöön

Tornio Golf ehti olla kolme päivää auki, ennen kuin se suljettiin tulvan takia: ”Pelaajien turvallisuus on meille tärkeää”

Tornio Golfin silloin toimitusjohtaja Jukka Ryhänen esitteli vuonna 2020 kentän vieressä kulkevaa tulvavallia, jota korotettiin tuolloin lähes puolella metrillä. ARKISTOKUVA

Tornio Golfin suljettiin varotoimenpiteenä ennätystä hipovan tulvan takia.

Tulva yllätti tänä vuonna torniolaiset. Tulviva Tornionjoki on vaikuttanut myös Tornio Golfin toimintaan, sillä golfkenttä suljettiin maanantaina ja pidetään suljettuna myös tiistain ajan.

Vesi ei ole ylittänyt kentän vieressä kulkevaa tulvavallia, jota korotettiin vuonna 2020. Facebook-päivityksessään Tornio Golf korostaa, että kenttä suljettiin varmuuden vuoksi. Tulva ei siis ole aiheuttanut vahinkoa golfkentälle.

”Pidämme kentän suljettuna varotoimenpiteenä. Pelaajien turvallisuus on meille tärkeää”, päivityksessä lukee.

Kenttä ehdittiin avata pelaajien käyttöön perjantaina ja vielä sunnuntaina siellä päästiin pelaamaan, mutta maanantaina pelaajia ei enää laskettu ykkösen tiille. Sen sijaan range, par 3 -kenttä ja klubitalo ovat olleet koko ajan auki.

”Tämä perkelöityi muutamassa päivässä”

Tänä vuonna tulva yllätti torniolaiset housut kintuissa. Palomestari Matti Eskonniemi kertoi Ylelle, että Torniossa elettiin kevät elettiin siinä uskossa, että isoja tulvahuippuja ei ole tulossa.

”Tämä niin sanotusti perkelöityi muutamassa päivässä, ja se oli kaikille yllätys”, hän kertoi.

Pahemmilta tulvavahingoilta ollaan myös kaupungissa vältytty. Eskonniemen mukaan tästä on kiittäminen sitä, että tulvavallia korotettiin kolme vuotta sitten. Hänen mukaansa ilman vallin korottamista vaarassa olisivat olleet Ikea-tavaratalo, Rajalla-kauppakeskus ja koko Haaparannan keskusta.

Ylen uutisen mukaan vesimäärän arvioidaan olevan samaa luokkaa kuin vuonna 1968, jolloin Torniossa koettiin ennätyksellisen suuret tulvat.

Vedennousu Torniossa on jo pysähtynyt, ja sen on arvioitu kääntyvän laskuun.

”Sikäli kun ennusteet pitävät paikkansa ja veden pinta kääntyy laskuun, on kenttä pelattavissa keskiviikosta lähtien”, Tornio Golfin Facebook-seinällä todettiin eilen.

Tornio Golf on ainutlaatuinen golfkenttä Torniojoen suistoalueella. Sen väylät kulkevat osittain Ruotsin puolella

Etsi luettavaa