Hyppää sisältöön

Tony Finaulla koronatartunta – jättää torstaina käynnistyvän kisan väliin

Tony Finau osallistui syyskuussa US Openiin

Tony Finau on tuorein PGA Tourin pelaaja, jolla on todettu koronavirustartunta.

PGA Tourilta kantautui jälleen ikäviä koronauutisia, kun lajin tähtipelaajiin lukeutuva Tony Finau kertoi eilen illalla Instagram-tilillään koronatartunnastaan.

Hän kertoi voivansa hyvin ja aloittavansa karanteenin välittömästi suojellakseen muita ihmisiä tartunnalta. Finaun oli tarkoitus osallistua huomenna alkavaan PGA Tourin kilpailuun.

”Palaan takaisin heti, kun mahdollista ja toivotan kaikille hyvää viikkoa Shriners Hospital For Children Openissa”, Finau kirjoitti päivityksessään.

PGA Tour testaa jokaisen pelaajan ja caddien ennen kilpailua, kun he saapuvat kilpailupaikalle alkuviikosta. Jos tulos on negatiivinen, pelaajat päästetään treenaaman kentälle. Kilpailun aikana pelaajat ja muut taustahenkilöt ovat järjestäjien tekemässä ”kuplassa”, josta he eivät saa poistua kilpailun aikana.

ESPN.comin mukaan kiertueella tehdään joka viikko 500 testiä. Pelaajien ja caddieiden lisäksi testi tehdään kiertueen työntekijöille ja turnauksen talkootyöläisille.

Kiertue tiivisti kuplaa kesäkuisen Travelers Championshipin jälkeen. Silloin viisi pelaajaa joutui jättämään turnauksen väliin, koska heidän lähipiirissään tai caddiellä oli ilmennyt koronatartunta. 

Koronatartunnan vuoksi Finau menettää arvokasta valmistautumisaikaa marraskuussa järjestettävään Masters Tournamentiin. Finau on pelannut viimeksi kolme viikkoa sitten US Openissa, jossa sijoittui jaetulle kahdeksannelle sijalle.

Tuoreella maailmanlistalla Finau on 16:ntena, ja hän sijoittui viime kaudella FedEx Cupissa 17:nneksi.

Etsi luettavaa